Ιταλία

Λούκας Λέιβα: «Επέλεξα τη Λάτσιο γιατί στην Ιταλία δίνουν έμφαση στην τακτική»

Μεταξύ των λόγων που ο Λούκας Λέιβα επέλεξε να μεταγραφεί από τη Λίβερπουλ στη Λάτσιο ήταν το γεγονός πως στη Serie A η τακτική που ακολουθούν οι ομάδες είναι ιδιαίτερα σύνθετη.

Νέος σταθμός στην καριέρα του Λούκας Λέιβα είναι η Λάτσιο. Ο 30χρονος χαφ, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στη Λίβερπουλ εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο να μεταγραφεί στο κλαμπ του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Βραζιλιάνος χαφ δήλωσε πως: «Στην Ιταλία, οι ομάδες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική. Ο ρόλος των παικτών του άξονα της μεσαίας γραμμής είναι πολύ πιο διαφορετικός εδώ».

Συνέχισε ως εξής: «Ελπίζω πως αγωνιζόμενος εδώ θα τα πάω το ίδιο καλά όπως τα πήγα και στη Λίβερπουλ. Στόχος μου είναι να συνδράμω όσο περισσότερο γίνεται με την παρουσία μου, ούτως ώστε η ομάδα να πάρει καλά αποτελέσματα».

Για το πρώτο παιχνίδι των «λατσιάλι» εναντίον της Γιουβέντους είπε πως: «Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Η ομάδα του Αλέγκρι, αναμφισβήτητα, είναι πολύ δυνατή. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη δική μας δύναμη. Εγώ τουλάχιστον προτίθεμαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Για τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν έκανε ειδική μνεία, λέγοντας: «Ο Ράφα Μπενίτεζ με δίδαξε πάρα πολλά, ειδικά σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι. Ο Κένι Νταλγκλίς ήταν σαν πατέρας μου, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν αρκετά αυστηρός με τους παίκτες του».

Παράλληλα, επαίνεσε την Ιταλία, λέγοντας πως ο παππούς του, του έλεγε πως η συγκεκριμένη χώρα έχει μια ιδιαίτερη κουλτούρα την οποία αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x