Ιταλία

Με αμείωτο ενδιαφέρον η συνέχεια στη Serie A

Χωρίς να υπάρχει χρόνος για ανάσες, η Serie A επιστρέφει, με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής. Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Φιορεντίνα με τη Μιλαν.

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 6ης «στροφής» του Campionato που διεξάγεται σε τρεις «δόσεις», περιλαμβάνοντας αγώνες τόσο το Σάββατο και την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα.

Το Σάββατο ανήκει στις εκπροσώπους του calcio στους ομίλους του Champions League. Η αρχή γίνεται στη Σικελία εκεί όπου η Παλέρμο υποδέχεται την πρωτοπόρο Γιουβέντους, ενώ λίγο αργότερα η Νάπολι φιλοξενεί την ευχάριστη έως τώρα έκπληξη του πρωταθλήματος Κιέβο Βερόνα.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του, προκειμένου αφενός η ενδεκάδα που θα παρατάξει να συνεχίσει νικηφόρα, αφετέρου να επιτρέψει σε παίκτες- κλειδιά να ξεκουραστούν εν όψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Ρουγκάνι απέναντι στη Κάλιαρι, ο νεαρός αμυντικός θα βρεθεί εκ νέου στο αρχικό σχήμα έχοντας στο πλάι του τους Μπονούτσι και Κιελίνι.

Ο Ντάνι Άλβες θα μείνει στον πάγκο με τον Κουαδράρο να αναλαμβάνει τη δεξιά πλευρά, ενώ στην επίθεση θα πάρει θέση το δίδυμο των Αργεντινών Ιγκουαΐν- Ντιμπάλα.

Στο στρατόπεδο των «ροζανέρι υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας μετά το διπλό στο Μπέργκαμο, με τον Ντε Τζέρμπι να διατηρεί το 3-4-2-1, με τους Ντιαμάντι- Χίλιεμαρκ ως υποστηρικτές του Νεστορόφσκι, αφού ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Μοναδική διαφοροποίηση η πιθανή χρησιμοποίηση του Γκάτσι στη θέση του Κότσεφ.

Στο «Σαν Πάολο» ο Μαουρίτσιο Σάρι αναμένεται να παρατάξει τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν τον αγώνα κόντρα στη Τζένοα. Μοναδικό «δίλλημα» για τον Ιταλό προπονητή, αν ο Ινσίνιε πάρει τη θέση του Μέρτενς στα άκρα της επίθεσης. Ο τεχνικός της Κιέβο Μαράν αντιθέτως θα προβεί σε πολλές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα, ειδικά στην άμυνα, εκεί όπου σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Σασουόλο, μόνο ο Κατσιατόρε θα διατηρήσει τη θέση του, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Ραντοβάνοβιτς ίσως πάρει τη θέση του Χετεμάι.

Η αναμέτρηση Τορίνο- Ρόμα στις 13:30 της Κυριακής, θα είναι το πρόγευμα μίας «πλούσιας» ημέρας. Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς «τρίβει» τα χέρια του καθώς θα έχει στη διάθεσή του τους Φάλκε, Μπελότι, ενώ την άμυνα θα κατευθύνει ο Καστάν με τους Ντε Σιλβέστρι και Μορέτι. Στο κέντρο υπάρχουν οι απουσίες των Άκουα και Βίβες. Στους «τζιαλορόσι» υπάρχουν οι επιστροφές των Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Περότι, για να αγωνιστούν όμως θα πρέπει να βγουν οι Παρέδες, Τότι, Ελ Σαράουι των οποίων η απόδοση κόντρα στη Κροτόνε ήταν εξαιρετική.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στο «Μαράσι», η Τζένοα χωρίς τον Παβολέτι αλλά με τον Πάντεφ στη θέση του Ριγκονι, θα ψάξει τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Πεσκάρα. Η Ίντερ με την ψυχολογία στα ύψη, υποδέχεται τη Μπολόνια του Ρομπέρτο Ντοναντόνι ψάχνοντας την Τρίτη διαδοχική νίκη.

Στα αγωνιστικά, ο Φρανκ Ντε Μπουρ ίσως δώσει φανέλα βασικού στον Ανσάλντι για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ μετά τη μείωση της ποινής του Μπανέγκα, ο Αργεντινός θα αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό. Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «νερατζούρι» Γκαμπιγκολ. Στη Μπολόνια η επιστροφή του Κράφθ οδηγεί στον πάγκο τον Βασίλη Τοροσίδη, με τους Νάγκι και Ντζεμάιλι να αναλαμβάνουν τα «φτερά» και τους Βέρντι, Ντέστρο να είναι οι μόνοι σίγουροι για την γραμμή κρούσης.

Η ήττα στο Μιλάνο κάνει τον Σιμόνε Ιντζάγκι να επαναφέρει την άμυνα της Λάτσιο σε τετράδα για τον εντός έδρας αγώνα με την Έμπολι, με τους Πάτριτς και Ράντου στα άκρα. Ο Μπάστος θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα, ενώ εκτός παραμένει και ο Μπίλια, με τους Φελίπε Άντερσον και Κεϊτά να παίρνουν την ευκαιρία τους αγωνιζόμενοι στο πλευρό του Ιμόμπιλε. Για το καλύτερο δυνατό στο «Ολίμπικο» οι Τοσκανοί που χωρίς απουσίες, θα παραταχθούν με επιθετικό δίδυμο τους Πουτσαρέλι- Μακαρόνε.

Η Σασουόλο, που φιλοξενεί την Ουντινέζε, θυμίζει «νοσοκομείο», με τους Μάτρι, Καναβάρο, Ντάνκαν να βάζουν το όνομά τους στη λίστα των τραυματιών, μεγαλώνοντάς τη κι άλλο, αφού σε αυτή βρίσκονται ήδη αυτά των Μπεράρντι, Σένσι, Γκατσόλα και Μισιρόλι, με τις επιλογές του κόουτς Ντι Φραντσέσκο να είναι μετρημένα «κουκιά». Ελάχιστες αλλαγές από τον τεχνικό των «Φριουλάνι» Μπέπε Ιακίνι που πιθανόν να δώσει θέση στην ενδεκάδα στον Παναγιώτη Κονέ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, αφού υπάρχει η αναμέτρηση της Φλωρεντίας μεταξύ των «Βιόλα» και της αναγεννημένης Μίλαν. Αν και ο Μπαμπακάρ σκόραρε στο Ούντινε, ο Πάουλο Σόουζα θα ξεκινήσει τον Κάλινιτς στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μπερναντέσκι θα πάρει τη θέση του Τέγιο στα δεξιά. Η εμφάνιση κόντρα στη Λάτσιο άφησε ικανοποιημένο τον Βιτσέντσο Μοντέλα που αναμένεται να διατηρήσει τους ίδιους έντεκα. Μπερολάτσι, Σόσα και Αντονέλι οι απουσίες των «ροσονέρι».

Τη Δευτέρα στη «μάχη» των τελευταίων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα, η Κροτόνε, που μετά την βαριά ήττα στο «Ολίμπικο» επιστρέφει σε άμυνα τριών, φιλοξενεί στη Πεσκάρα(η φυσική της έδρα δεν χρησιμοποιείται λόγω έργων) την Αταλάντα που με τους Γκράσι και Κούρτιτς στη σύνθεσή της, δεν έχει άλλα περιθώρια για αρνητικά αποτελέσματα. Την αγωνιστική ολοκληρώνει το παιχνίδι Κάλιαρι- Σαμπντόρια με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να αναμένεται βασικός για τους Σάρδους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 24/9

Παλέρμο- Γιουβέντους 19:00
Νάπολι- Κιέβο 21:45

Κυριακή 25/9

Τορίνο- Ρομα 13:30
Τζένοα- Πεσκάρα 16:00
Ίντερ- Μπολόνια 16:00
Λάτσιο- Έμπολι 16:00
Σασουόλο- Ουντινέζε 16:00
Φιορεντίνα- Μίλαν 21:45

Δευτέρα 26/9

Κροτόνε- Αταλάντα 20:00
Κάλιαρι- Σαμπντόρια 22:00

Η επόμενη αγωνιστική (7η):

Σάββατο 1/10

Πεσκάρα- Κιέβο 19:00
Ουντινέζε- Λάτσιο 21:45

Κυριακή 2/10

Έμπολι- Γιουβέντους 13:30
Αταλάντα- Νάπολι 16:00
Μπολόνια- Τζένοα 16:00
Κάλιαρι- Κροτόνε 16:00
Σαμπντόρια- Παλέρμο 16:00
Μίλαν- Σασουόλο 19:00
Τορίνο- Φιορεντίνα 19:00
Ρόμα- Ίντερ 21:45

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x