Euro 2024

Με το δεξί οι Σουηδοί - Νίκη η Μάλτα μετά από έξι χρόνια

Η Σουηδία κέρδισε 2-1 την Ρουμανία στο πιο δυνατό παιχνίδι της πρεμιέρας για τον 6ο όμιλο των προκριματικών του ΕURO. Πρώτη νίκη μετά από 6 χρόνια σε επίσημο ματς για τη Μάλτα 2-1 τα Φερόε.

Με δύο γκολ μετά το πρώτο ημίωρο και μέσα σε οκτώ λεπτά οι Σουηδοί έχτισαν με κόπο το πρώτο τρίποντο στην προσπάθεια για πρόκριση στο EURO, με το 2-1 απέναντι στην Ρουμανία. Κουαϊζόν και Κλαέσον τα γκολ για τους Σουηδούς, μείωσε ο Κεσέρου στο 58’. Η Μάλτα σημείωσε την πρώτη της επίσημη νίκη μετά από έξι χρόνια με 2-1 απέναντι στα Νησιά Φερόε με γκολ των Νουόκο και Μποργκ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο:

Μάλτα – Νήσοι Φερόες 2-1
(13’ Νουόκο, 77’ πεν. Μποργκ - 90+8' Τόμσεν)

Σουηδία – Ρουμανία 2-1
(32’ Κουαϊζόν, 40’ Κλάεσον – 58’ Κεσέρου)

Ισπανία – Νορβηγία (21:45)

Η βαθμολογία

Μάλτα 3
Σουηδία 3
Ισπανία –
Νορβηγία –
Ρουμανία 0
Ν. Φερόες 0

Η επόμενη αγωνιστική (26/3)

Ρουμανία – Νησιά Φερόε
Νορβηγία – Σουηδία
Μάλτα – Ισπανία

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1
(32’ Κουαϊζόν, 40’ Κλάεσον – 58’ Κεσέρου)

H Σουηδία άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό μετά από σέντρα του Αουγκούστινσον και αφού χρειάστηκε ο Κουαϊζόν δύο προσπάθειες για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά στα δίχτυα του Ταταρουσάνου. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Ρουμάνοι, οι Σκανδιναβοί χτύπησαν για δεύτερη φορά, όταν ο Κουαϊζόν γύρισε την μπάλα, αυτή απομακρύνθηκε λανθασμένα από την άμυνα των Ρουμάνων και ο Κλάεσον με ένα χαμηλό σουτ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Ο Κεσέρου κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 58ο λεπτό, ερχόμενος σαν αλλαγή από τον πάγκο των Ρουμάνων, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέντε λεπτά αργότερα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, για να παραμείνει το 2-1 και το τρίποντο για τους Σουηδούς.



ΜΑΛΤΑ – Ν. ΦΕΡΟΕΣ 2-1
(13’ Νουόκο, 77’ πεν. Μποργκ - 90+8' Tόμσεν)

Η Μάλτα πέτυχε την πρώτη της νίκη από περίπου έξι χρόνια (είχαν νικήσει τελευταία φορά την Αρμενία τον Ιούνιο του 2013) κόντρα στα Νησιά Φερόες με 2-0. Οι Μαλτέζοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με τον Νουόκο στο 13ο λεπτό. Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και την αποβολή του Άγκιους, όμως ο Μπονέλο απέκρουσε το πέναλτι του Χέντρικσον. Στο 77’ ο Μποργκ από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους. Ο Τόμσεν στο 98' έκανε το 2-1, χωρίς όμως ν' αλλάξει κάτι στην ουσία του ματς.



Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x