Euro 2024

Βραζιλία: Απαντήσεις με... κούπα

Ο Νεϊμάρ καλείται να… διαγράψει την «επτάρα» από τη Γερμανία στο προηγούμενο Μουντιάλ και να οδηγήσει τη Βραζιλία στον πολυπόθητο έκτο Παγκόσμιο τίτλο της…

Η Βραζιλία είναι, αν μη τι άλλο, ένα από τα… γκραν φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Πλήρες ρόστερ, με τον Νεϊμάρ να ξεχωρίζει αλλά και το supporting cast να περιλαμβάνει… παιχταράδες όπως οι Φιρμίνο- Κοουτίνιο και όχι μόνο, «δίψα» να υπάρξει… ρελάνς για το «εντός έδρας» κάζο του 2014, τι άλλο να χρειάζεται ο Τίτε για να πετύχει τον σκοπό του;

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Η παρουσία της Βραζιλίας στα τελικά του Μουντιάλ μετατράπηκε από εφιάλτη σε… περίπατο, με την άφιξη του Τίτε στον πάγκο της, τον Ιούνιο του 2016. Συγκεκριμένα, μέχρι την όγδοη αγωνιστική, η «σελεσάο» ανέβηκε από την πέμπτη στη δεύτερη θέση, ενώ δυο «στροφές» αργότερα πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου της ζώνης της Λατινικής Αμερικής, όπου κι έμεινε μέχρι τέλους. Μάλιστα, έγινε η πρώτη χώρα που προκρίθηκε χρονικά, «καπαρώνοντας» μια θέση για τη Ρωσία στις 28 Μαρτίου του 2017! Σε 18 παιχνίδια, έχασε μόνο ένα, αυτό της… πρεμιέρας από την Χιλή, ενώ κέρδισε τα υπόλοιπα 12 και έμεινε στην ισοπαλία σε πέντε. «Καταιγιστική» και στη διαφορά τερμάτων με το +30 να προκύπτει από τα 41 που σημείωσε και τα μόλις 11 που δέχθηκε, ενώ πρώτος σκόρερ της στα προκριματικά ήταν ο Γκαμπριέλ Χεσούς με επτά «τεμάχια»…

Το «αστέρι»

inner

Τι κι αν έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τις 25 Φεβρουαρίου; Παραμένει… φύσει και θέσει ο ηγέτης Βραζιλίας, ο παίκτης πάνω στον οποίο θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα. Για τον Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Σάντος ο λόγος, προφανώς, με τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν να εμφανίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη φορά. Θέλοντας, όπως και η εθνική του, να… διαγράψει την τελευταία παρουσία του σε αυτό! Ο 26χρονος άσος… πρόλαβε να σκοράρει έξι γκολ στα προκριματικά, ενώ θέλει να προσθέσει μια ακόμα διάκριση στο παλμαρέ του με το εθνόσημο, δίπλα στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Διαθέτει «φαρμακερό» δεξί πόδι, ενώ παίζει με άνεση … παντού μπροστά, αν και αρέσκεται να ξεκινάει από αριστερά και να συγκλίνει προς τα μέσα.

Αξίζει να τον δεις

inner

Είναι αμυντικός. Είναι… αντιτουριστικός. Είναι, όμως, πιθανότατα, και ο καλύτερος αριστερός μπακ του πλανήτη! Ο Μαρσέλο Βιέιρα διανύει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, κατακτάει το ένα Champions League… μετά το άλλο, ενώ φυσικά είναι βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Τίτε. Και μόνο το γεγονός ότι αγωνίζεται πλέον της δεκαετίας στη Ρεάλ Μαδρίτης «λέει» πολλά για το… ποδοσφαιρικό ποιόν του. Αναρίθμητα χιλιόμετρα στην πτέρυγά του συνοδευόμενα από σέντρες… ακριβείας, υψηλότατη τεχνική κατάρτιση, φοβερά «πνευμόνια», ενώ εσχάτως και προσφορά στο επιθετικό κομμάτι, μέσω γκολ με μακρινά κυρίως σουτ, συνθέτουν το παιχνίδι του 30χρονου άσου και τον κάνουν να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους στη θέση του!

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή

inner

Τερματοφύλακες:
Άλισον Βέκερ (Ρόμα), Κάσιο (Κορίνθιανς), Έντερσον Μοράες (Μάντσεστερ Σίτι)

Αμυντικοί:
Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μιράντα (Ίντερ), Μαρκίνιος (Παρί Σεν-Ζερμέν), Πέντρο Ζερομέλ (Γκρέμιο), Ντανίλο (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρσέλο (Ρεάλ), Φάγκνερ (Κορίνθιανς), Φιλίπε Λουίς (Ατλέτικο).

Μέσοι:
Καζεμίρο (Ρεάλ), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Ρενάτο Αουγκούστο (Beijing Sinobo Guoan), Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα), Φρεντ (Σαχτάρ), Γουίλιαν (Τσέλσι).

Επιθετικοί:
Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν), Φιλίπε Κουτίνιο (Μπαρτσελόνα), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι), Τάισον (Σαχτάρ), Ντόουγκλας Κόστα (Γιουβέντους), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ).

Στην άκρη του πάγκου

inner

Ο Αντενόρ Λεονάρντο Μπάτσι, ή απλώς… Τίτε, είναι ένας από τους «θεωρητικούς» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Με επιρροή στους παίκτες του τόσο εντός όσο και -κυρίως- εκτός γηπέδου, διαθέτει μια… ιδιαίτερη ρητορική και ευγλωττία, ικανές να πείθουν ακόμα και τους… δύστροπους να ακολουθούν το πλάνο του και να μην… χάνουν το μυαλό τους. Πιθανότατα, μόλις περιγράψαμε δηλαδή και το γιατί επιλέχθηκε να διαδεχθεί τον Ντούνγκα στον… ηλεκτρικό πάγκο της Βραζιλίας! Ο 57χρονος προπονητής έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους, κυρίως καθοδηγώντας την Κορίνθιανς, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και εκτός συνόρων, ενώ πριν από τρία χρόνια αναδείχθηκε κόουτς της σεζόν. Κατόρθωμα που… προσβλέπει να επαναλάβει και στα ρώσικα γήπεδα, οδηγώντας τη «σελεσάο» στο έκτο τρόπαιο.

Πότε παίζει
- 17 Ιουνίου: Βραζιλία-Ελβετία (21:00)
- 22 Ιουνίου: Βραζιλία-Κόστα Ρίκα (15:00)
- 27 Ιουνίου: Σερβία-Βραζιλία (21:00)

Πού στοχεύει

Όταν μιλάμε για τη μοναδική χώρα σε όλο τον πλανήτη που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση όχι ενός ή δύο, όπως οι… περισσότερες, αλλά… πέντε Παγκοσμίων Κυπέλλων, τότε κατά μια έννοια τα λόγια είναι περιττά που έλεγε και η μεγάλη Μαρινέλλα! «Η Αγγλία ανακάλυψε το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία το.. τελειοποίησε», λέει ένα γνωστό ποδοσφαιρικό «τσιτάτο» και οι αριθμοί το… επαληθεύουν, κατά μια έννοια. Έχουμε και λέμε: 21 παρουσίες σε τελικά Μουντιάλ, δηλαδή το… απόλυτο, επτά συμμετοχές σε τελικούς, αλλά και οκτώ Κόπα Αμέρικα συνθέτουν μια ιδιαίτερα πλούσια το δίχως άλλο τροπαιοθήκη… Φυσικά, το κάζο του 2014 και η «επτάρα» από τη Γερμανία όχι μόνο δεν έχουν ξεχαστεί, αλλά πιθανότατα αποτελούν… εμμονή εφάμιλλη με την κατάκτηση του… έκτου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x