Euro 2024

Το πρόσωπο της ημέρας: Ο Μούσα που σκόρπισε ελπίδα και έγραψε ιστορία!

Με τα δύο γκολ του, ο Αχμέντ Μούσα οδήγησε τη Νιγηρία στη νίκη απέναντι στην Ισλανδία και κατάφερε να σκορπίσει ελπίδα από την Αφρική μέχρι τη… Λατινική Αμερική, γράφοντας παράλληλα ιστορία!

Ένα όνομα, δύο χώρες –από διαφορετικές ηπείρους- και εκατομμύρια άνθρωποι ευτυχισμένοι.

Ο Αχμέντ Μούσα είναι το πρόσωπο της ένατης ημέρας του παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Με τη νίκη (2-0) επί της Ισλανδίας, η Νιγηρία μπήκε στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στους «16» και ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο επιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παράλληλα, όμως, ο 26χρονος έκανε και το χατίρι των φίλων της Αργεντινής, οι οποίοι παρακαλούσαν τη νίκη των Αφρικανών, προκειμένου η «αλμπισελέστε» να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης.

inner

Στο μεταξύ, ο Αχμέντ Μούσα έχει και άλλον έναν λόγο να θυμάται για πολλά χρόνια την εμφάνισή του απέναντι στους «Βίκινγκ», καθώς με τα δύο γκολ που σημείωσε, έγινε ο πρώτος σκόρερ της Νιγηρίας σε παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα, αφού είχε σκοράρει αλλά δύο το 2014, στη Βραζιλία. Από την άλλη, ο διεθνής φορ έγινε και ο πρώτος Νιγηριανός που σκοράρει σε διαφορετικά Μουντιάλ!

inner

Από ‘κει και πέρα, δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί και στην ομορφιά των δύο τερμάτων που σημείωσε. Αρχικά, στο πρώτο, όπου έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ στην κίνηση και εκτέλεσε τον Ισλανδό τερματοφύλακα και στο δεύτερο, όπου θυμίζοντας… Μέσι, πήρε «αμπάριζα» την άμυνα των αντιπάλων και «κλείδωσε» το τρίποντο της ομάδας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x