Euro 2024

Αγγλία: Τα ανανεωμένα λιοντάρια αντεπιτίθενται

Με στόχο να… αποτινάξει από πάνω της το χαρακτηρισμό του looser, που τη συντροφεύει σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Ρωσίας η ανανεωμένη Αγγλία.

Μια Αγγλία διαφορετική και… αλλαγμένη!

Τα λιοντάρια θα παραταχθούν στα γήπεδα της Ρωσίας με μοναδικό σκοπό να μην αφήσουν την ιστορία να επαναληφθεί και να αποχαιρετήσουν πρόωρα την διοργάνωση, παρακολουθώντας τα τελευταία ματς από το… σπίτι. Ο αέρας ανανέωσης στην ομάδα είναι ολοφάνερος, μια και στην αποστολή ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συμπεριέλαβε 12 νέα πρόσωπα σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε στο Euro 2016. Με όπλο το ταλέντο, τον ενθουσιασμό αλλά και το άστρο του Χάρι Κέιν η Αγγλία κάνει όνειρα… τετράδας.

Στο δρόμο για τη Ρωσία:

Το τέλος της προκριματικής φάσης την βρήκε όπως αναμενόταν στην κορυφή του 6ου ομίλου, όντας αήττητη με ρεκόρ οκτώ νικών και δύο ισοπαλιών. Μάλιστα τα τρία μόλις τέρματα που δέχθηκε αποτέλεσαν την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη μαζί με την Ισπανία. Μοναδικός ίσως αστερίσκος τα 18 γκολ που πέτυχε τα οποία και αποτέλεσαν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μαζί με την Γαλλία στην Ευρώπη, μεταξύ των χωρών που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους. Ουσιαστικά αγχώθηκε… ελάχιστα κόντρα σε Σλοβακία, Σκοτία, Σλοβενία, Λιθουανία και Μάλτα. Πρώτος της σκόρερ ο Κέιν με 6 τέρματα μόλις, με τον Στάριτζ να τον ακολουθεί με 5.

Το «αστέρι»

inner

Ο Χάρι Κέιν είναι αυτός που αναμένεται να ηγηθεί σχεδόν της πλειοψηφίας των επιθετικών προσπαθειών των Άγγλων στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο φορ της Τότεναμ θα κληθεί αρκετές φορές να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά και δεν είναι τυχαίο πως θα είναι αυτός που θα φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στα γήπεδα της Ρωσίας ελπίζει να δώσει συνέχεια στο καλό σερί τερμάτων που τρέχει με τη φανέλα των λιονταριών, με την οποία μετρά 13 τέρματα σε 24 ματς. Προέρχεται από τρομερή σεζόν με τα σπιρούνια, πετυχαίνοντας 41 τέρματα σε 48 ματς σε Αγγλία και Ευρώπη, με τον Σάουθγκεϊτ να ευελπιστεί να παραμείνει εξίσου… καυτός και με το εθνόσημο.

Αξίζει να τον δεις

inner

Χάνει στο… νήμα το ρόλο του πολυτιμότερου από τον Χάρι Κέιν. Ο λόγος για τον Ντέλε Άλι, ο οποίος αποτελεί τον «ελβετικό σουγιά» στα χέρια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και παράλληλα τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Παρά τα 22 του χρόνια είναι δεδομένο πως θα έχει φανέλα βασικού, με ρόλο να συμμετέχει στη δημιουργία και να δίνει έξτρα λύσεις στην επίθεση. Από το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2015 κόντρα στην Εσθονία έχει προλάβει να καταγράψει ακόμα 23 εμφανίσεις, να πετύχει 2 τέρματα και να μοιράσει 4 ασίστ.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή:

inner

Τερματοφύλακες:
Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Τζακ Μπάτλαντ (Στόουκ), Νικ Πόουπ (Μπέρνλι)

Αμυντικοί:
Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι), Φιλ Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χάρι Μαγκουάιρ (Λέστερ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Άσλεϊ Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ), Κίραν Τρίπιερ (Τότεναμ)

Μέσοι:
Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ντέλε Άλι (Τότεναμ), Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ (Τσέλσι), Τζέσε Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Φαμπιάν Ντελφ (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικοί:
Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ), Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Στην άκρη του πάγκου:

inner

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Όνομα που προκαλεί… ερωτηματικά σχετικά με το αν μπορεί να ανταπεξέλθει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο… βαρύ πάγκου. Από προσωρινός… αντικαταστάτης του Σαμ Αλαρντάις, έγινε… μόνιμος με την αγγλική ομοσπονδία να επιβραβεύει το σερί του στη φάση των ομίλων. 9-6-2 το ως τώρα ρεκόρ του μετά από 17 ματς, με τις δύο ήττες να είναι… ανώδυνες και φιλικές κόντρα σε Γαλλία και Γερμανία. Ούτε η προϋπηρεσία του θαμπώνει ιδιαίτερα, μια και κατά το παρελθόν η μοναδική ομάδα που έχει εργαστεί ήταν η Μίντλεσμπρο την τριετία 2006-09. Έκτοτε είχε ρόλο πρώτου προπονητή στα τμήματα υποδομών της εθνικής, ως τις 8 του Οκτώβρη όταν και ανέλαβε επισήμως το χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Πότε παίζει:

- 18 Ιουνίου: Τυνησία-Αγγλία (21:00)
- 24 Ιουνίου: Αγγλία-Παναμάς (15:00)
- 28 Ιουνίου: Αγγλία-Βέλγιο (21:00)

Πού στοχεύει:

Πρωταρχικός στόχος να μην επαναληφθεί η ιστορία των προηγούμενων ετών που τη θέλει να προκρίνεται με άνεση στην τελική φάση και όταν έρχεται η ώρα των μεγάλων ραντεβού να την πιάνει… τρέμουλο. Θα κοντραριστεί με το Βέλγιο για την πρωτιά του 7ου ομίλου και από εκεί και έπειτα αν καταφέρει να προσπεράσει το εμπόδιο των 16, θα βρει μπροστά της είτε την Βραζιλία (σε περίπτωση πρωτιάς) είτε την Γερμανία (εφόσον τερματίσει δεύτερη). Και με του δύο θα έχει το ρόλο του αουτσάιντερ και θα κληθεί να αποδείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη. Θέλει πάντως τη διάκριση, καθώς από το μακρινό 1966, όταν και κατέκτησε για πρώτη και μοναδική φορά το τρόπαιο, κατάφερε να βρεθεί μόλις σε μία διοργάνωση στην τελική τετράδα (στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x