Stoiximan Super League

Ο Ατρόμητος «πούλησε» ποδοσφαιρική λογική και τώρα δικαιώνεται

Έχασε τον κορυφαίο προπονητή την τελευταία διετία στην Ελλάδα, έχασε έναν επιθετικό που σκόραρε 25 γκολ, αλλά ο αλλαγμένος Ατρόμητος είναι έτοιμος για το πρώτο τζακ-ποτ της σεζόν.

Ακόμα ένα καλοκαίρι για τον Ατρόμητο ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, ωστόσο το φετινό είχε ακόμα μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας. Δεν είναι απλά ότι αποχώρησαν παίκτες πολύ σημαντικοί, αφού αυτό έχει ξανασυμβεί και είναι θέμα νομοτελειακό ότι θα ξανασυμβεί, αφού αυτή είναι η μοίρα ομάδων τέτοιας ταχύτητας και συγκεκριμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είχε να κάνει κυρίως με την κεντρική φιγούρα και την κοινή συνισταμένη των δύο εκπληκτικών χρόνων. Αυτή δεν ήταν άλλη από αυτή του Νταμίρ Κάναντι στον οποίο πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η επάνοδος των Περιστεριωτών σε τροχιά πεντάδας, ωστόσο η απόφασή του να αποχωρήσει, άφησε τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιάννη Αγγελόπουλο με μια σοβαρή ευθύνη.

Αυτή ήταν η εξεύρεση του διαδόχου του ίσως κορυφαίου προπονητή στην Ελλάδα την τελευταία διετία ή για να το θέσει κανείς σε ακόμα πιο σωστή βάση του πιο «value for money» τεχνικού στις ομάδες των πάνω στρωμάτων της Super League. Μάλιστα, αυτή η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη σε μια περίοδο που παράλληλα καλούνταν να βρει παίκτες για να καλυφθούν τα κενά ποδοσφαιριστών που είχαν προσφέρει τα μέγιστα (Καρασαλίδης, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο) και ενός ακόμα που είχε σκοράρει 25 γκολ(!) σε μία διοργάνωση (Κουλούρης) κι όλα αυτά ενώ στις 25 Ιουλίου άρχισαν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με άλλα λόγια, ο Ατρόμητος έπρεπε από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 25 Ιουλίου:

- Να βρει διάδοχο του Κάναντι
- Να βρει βασικό κεντρικό αμυντικό
- Να βρει βασικό αμυντικό χαφ
- Να βρει επιθετικό που θα καλούνταν να μπει στα... παπούτσια του Κουλούρη
- Να παρουσιαστεί αγωνιστικά έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς, σε μια διαδικασία που έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι και η καλύτερή του.

Όλα αυτά με ένα αγωνιστικό μπάτζετ που κυμαίνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ποτέ ο Ατρόμητος δεν είχε το ανοιχτό πορτοφόλι με απεριόριστο μπάτζετ. Αντιθέτως, η φράση για τα πόδια που απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα είναι ένα... μότο, που ο μεγαλομέτοχος, Γιώργος Σπανός το υπενθυμίζει στις προγραμματικές δηλώσεις στην αρχή κάθε σεζόν.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο Ατρόμητος καλείται να κινείται με ποδοσφαιρική λογική και στην πραγματικότητα, αυτό ήταν που έβγαλε στη βιτρίνα του προς πώληση ως επένδυση, για να πάρει πίσω κάποιο κέρδος. Επέλεξε τον Γιάννη Αναστασίου, που ακόμα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν θα είναι επιτυχημένη ή όχι, αλλά η λογική του Έλληνα προπονητή που δεν θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, αποδείχθηκε επιτυχημένο στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Όχι, ο Ατρόμητος δεν έπαιξε καμία... μπαλάρα για να φτάσει στη νίκη επί της Στρέντα, αλλά είχε όλα τα στοιχεία, που δεν εμφάνισε στο περσινό ματς με την Ντιναμό Μπρεστ. Εξυπνάδα, υπομονή, ταπεινότητα, στοχοπροσήλωση σε αυτό που ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και συγκέντρωση. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν εμπειρία κι όχι γενικά και αόριστα, αλλά επί του πρακτέου.

Παράλληλα, απέκτησε παίκτες που επίσης δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Γούτας, Χαρίσης, Βέλλιος μπήκαν με τη μία στην ενδεκάδα για να καλύψουν παίκτες με κορυφαία προσφορά στους «κυανόλευκους» (Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Κουλούρης) και παρά το γεγονός ότι δεν είναι στο 100% της ετοιμότητάς τους λόγω της δύσκολης σεζόν που πέρασαν σε αγωνιστικό επίπεδο στις ομάδες που βρίσκονταν, δείχνουν και είναι επί της ουσίας μέλη της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Βέβαια, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι προαναφερθέντες παίκτες, ενώ θα μπορούσαν να βρουν άλλη ομάδα που δεδομένα θα τους εξασφάλιζε υψηλότερες αποδοχές, επιθυμούσαν διακαώς να υπογράψουν στον Ατρόμητο, αφού στο Περιστέρι είδαν τον τόπο που θα μπορέσουν να κάνουν το απαραίτητο restart στην καριέρα τους. Το κέρδισε ο Ατρόμητος; Το κέρδισαν οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί καθημερινά; Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο και τα φετινά παραδείγματα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολιών.

Έτσι, λοιπόν, η ομάδα του Περιστερίου επένδυσε σε μία ορθή ποδοσφαιρική λογική και το χθεσινό αποτέλεσμα στη Ντουνάισκα Στρέντα φαίνεται να τη δικαιώνει. Το «φαίνεται» διατυπώνεται γιατί ακόμα η πρόκριση δεν έχει επιτευχθεί και για όποιον μπορεί να κάνει λόγο για... μικρό καλάθι, μπορεί κάποιος να πει τη λέξη «Σαράγεβο» στο Μαζαράκη και όλοι να μπουν στο νόημα.

Υ.Γ.: Κι επειδή τα εύσημα και τους επαίνους τους παίρνουν οι πρωταγωνιστές όπως ο Αναστασίου, ο Ούμπιντες, ο Γούτας, ο Μανούσος κλπ., καλό είναι να αφιερωθεί και μία αράδα για κάποιους τύπους που τέτοιες μέρες χάνουν τον ύπνο τους πάνω σε κάτι βίντεο. Ένας εξ αυτών είναι ο αναλυτής αγώνων του Ατρόμητου, Γιάννης Αντωνόπουλος, που είναι σαν να είχε δει το παιχνίδι της Πέμπτης, πριν από δύο εβδομάδες, όταν όλοι πίστευαν ότι θα περάσει η Κρακόβια. Από κοντά και ο Τόλης Αποστόλου, που ήταν κατηγορηματικός από τότε, ότι η πρόκριση ανάμεσα σε Κρακόβια και Στρέντα ήταν στο 50-50. Στο ίδιο πλαίσιο, αλλά σε διαφορετικό πόστο, ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Σωτήρης Ρούσσης, έχει βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένας μυϊκός τραυματισμός σε ποδοσφαιριστή. Είναι τα αντιεμπορικά της υπόθεσης, αλλά πιθανότατα τα άκρως ουσιαστικά.

Υ.Γ. 2: Αν δύο παίκτες άξιζαν περισσότερο αυτά τα γκολ κόντρα στη Στρέντα, αυτοί ήταν οι Ούμπιντες και Μανούσος. Ο πρώτος έδειξε ότι είναι έτοιμος για ακόμα μία ανανέωση συμβολαίου, ενώ ο δεύτερος ρίχνει μια «μούντζα» στους τραυματισμούς των δύο τελευταίων χρόνων και δηλώνει «παρών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x