Γενικά

«Ο Ρονάλντο, ο Μέσι κι εγώ μπορούμε να κάνουμε την διαφορά»

Η σεμνότητα και η ταπεινοφροσύνη δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Και το νέο βιβλίο του Κάρλο Αντσελότι ήρθε για να μας το θυμίσει με κάποια τέτοια περιστατικά του Σουηδού.

Ο Κάρλο Αντσελότι εξέδωσε το νέο του βιβλίο όπου αναφέρονται εμπειρίες από την προπονητική του καριέρα. Όπως είναι λογικό, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποτελεί (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ένα μεγάλο κεφάλαιο, τόσο από το βιβλίο όσο και από την πορεία του Ιταλού τεχνικού.

Ο Αντσελότι αναφέρει μεταξύ άλλων ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε προπόνηση της Παρί Σεν Ζερμέν ανάμεσα στον «Ίμπρα» και έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν είχε και το… 100% των δυνατοτήτων του. «Τώρα μπορείς να πας σπίτι σου και να γράψεις στο ημερολόγιό σου ότι σήμερα έκανες προπόνηση με τον Ζλάταν, γιατί νομίζω πως είναι η τελευταία φορά που σου συμβαίνει».

Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι αναγνωρίζει πως μπορεί ο Σουηδός επιθετικός «να μην είναι και τόσο διπλωμάτης, αλλά είναι νικητής», και αποκαλύπτει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί του, το είχε στις προπονήσεις: «Δεν ήθελε να χάνει ούτε εκεί, ποτέ! Πάντα πάλευε, πάντα έδινε το 100%. Υπάρχει ένας δρόμος για εκείνον, η ευθύτητα. Αν κάτι δεν του αρέσει, θα σου το πει. Ήταν αρκετά σκληρός με τους νέους παίκτες αν και του είχα εξηγήσει πως αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό», τονίζει.

Ο Ζλάταν δεν είχε πρόβλημα να πει την γνώμη του, ακόμα και να διαφωνήσει με τον τότε προπονητή του: «Μια φορά μιλούσαμε για τον Ερνάν Κρέσπο ο οποίος ήταν κατά την γνώμη μου ένας εκπληκτικός επιθετικός. Όταν του ζήτησα την άποψή του, μου είπε: «Ναι, είναι ένας επιθετικός αλλά δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Υπάρχουν μόνο τρεις παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά: ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Μέσι και ο Ρονάλντο».

Παρ΄ όλα αυτά ο Αντσελότι χαρακτηρίζει τον 34χρονο διεθνή ως έναν από τους πιο ανιδιοτελή ποδοσφαιριστές που έχει γνωρίσει: «Όσο χαίρεται να σκοράρει άλλο τόσο τον ευχαριστεί να δίνει ασίστ. Του είχα ζητήσει να γίνει αρχηγός της ομάδας, όμως εκείνος αρνήθηκε λέγοντας πως δεν είναι σωστό γιατί δεν ήξερε πόσο θα έμενε στην Παρί. Ωστόσο ήταν ένας πραγματικός ηγέτης μέσα στα αποδυτήρια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x