Champions League

Ο Τάντιτς ήταν χθες βράδυ… Βραζιλιάνος

Η χθεσινή βραδιά αποδεικνύει πως ο Τάντιτς μπορεί να έχει… βραζιλιάνικες ρίζες καθώς η εμφάνιση του φέρνει στο νου κάτι από Βραζιλία του 1982

Όλος ο κόσμος συζητά από χθες βράδυ τον άθλο που πέτυχε ο Άγιαξ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αποκλείοντας την Ρεάλ Μαδρίτης με το εντυπωσιακό 1-4. Μια μυθική βραδιά για την ομάδα του Άμστερνταμ που επιβεβαιώνει πως η δουλειά πάνω σε γερά θεμέλια θα αποδώσει καρπούς. Μπορεί ν’ αργήσει αλλά θα αποδώσει.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους τους παίκτες του Άγιαξ για να πετύχει αυτή την τεράστια νίκη η ομάδα του Άμστερνταμ. Οφείλουμε όμως να σταθούμε λίγο παραπάνω στην απόδοση ενός παίκτη που έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου.

Ο λόγος φυσικά για τον Ντούσαν Τάντιτς ο οποίος θα θυμάται σε όλη του την ζωή το ματς στο «άντρο» της… βασίλισσας. Εδώ θα την θυμόμαστε εμείς, ο Τάντιτς δεν θα την θυμάται;

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος τα όσα έκανε στο χθεσινό παιχνίδι ο Σέρβος μέσος του Άγιαξ. Και τι δεν έκανε ο άνθρωπος για να οδηγήσει την ομάδα του σε μια νύχτα αστείρευτης δόξας.

Η χθεσινή βραδιά αποδεικνύει πως ο Τάντιτς μπορεί να έχει… βραζιλιάνικες ρίζες καθώς η εμφάνιση του φέρνει στο νου κάτι από Βραζιλία του 1982. Φέρνει στο νου τα μαγικά του Ζίκο, τις πάσες του Σόκρατες, την αρχοντιά του Σερέζο και του Ζούνιορ. Φέρνει στο νου το στυλ του Φαλκάο.

Ναι, αυτά ακριβώς θύμισε χθες βράδυ στο Μπερναμπέου ο ηγέτης του Άγιαξ, σ’ ένα παιχνίδι που θα μείνει στη ιστορία και θα έχει φυσικά «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή του Τάντιτς.

Ο τρόπος με τον οποίο ντρίπλαρε, πάσαρε και σκόραρε ο Σέρβος μέσος μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε τεράστιους παίκτες. Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Τάντιτς κατάφερε να πετύχει κάτι που δεν έχουν καταφέρει πολλοί παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Να διαλύσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο «σπίτι» της.

Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο της τέχνης, της ντρίπλας και της «αλάνας» έμειναν με το στόμα ανοιχτό παρακολουθώντας την παράσταση του 31χρονου μέσου. Αυτά γίνονται μια φορά στα τόσα χρόνια.

Σούπερ προσφορά από το νέο Pamestoixima.gr: Ο Κιλιάν Εμπαπέ σκοράρει πρώτος με ενισχυμένες αποδόσεις! Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x