Stoiximan Super League

«Παλεύαμε μόνοι μας…»

Στην ανυπαρξία της διοίκησης απέδωσε κατά κύριο λόγο ο Γιάννης Καραλής τον υποβιβασμό της ΑΕΚ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Παλεύαμε μόνοι μας», τόνισε. «Η ΑΕΚ είναι ιδέα, έχει μέλλον», πρόσθεσε.

Μόνοι και αβοήθητοι έμειναν να παλεύουν οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως δήλωσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καραλής. Ο νεαρός εξτρέμ απέδωσε κατά κύριο λόγο στην ανυπαρξία διοίκησης την κατάσταση στην ομάδα, περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας για τους ποδοσφαιριστές και το άγχος που είχαν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Παράλληλα χαρακτήρισε ευεργετική την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και υποστήριξε πως αν είχε γίνει νωρίτερα μπορεί η ΑΕΚ να είχε σωθεί. Πάντως δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον και έδειξε διάθεση, όπως και πολλοί συμπαίκτες του όπως είπε, να ακολουθήσει την ομάδα στην προσπάθεια επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Καραλής μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τα όσα βίωσε αυτό το διάστημα στην ΑΕΚ: «Ήταν πρωτόγνωρα αυτά που ζήσαμε όλοι οι παίκτες. Εγώ το Γενάρη άφησα την Κέρκυρα για να πάω στην ΑΕΚ, αν και ήξερα την κατάσταση, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Παλεύαμε μόνοι μας, φτάσαμε να διεκδικούμε τη σωτηρία μας 20 παίκτες και το προπονητικό τιμ. Διοίκηση δεν υπήρχε. Ήμασταν μόνοι μας η ομάδα και αυτός ο υπέροχος κόσμος που μας στήριζε. Εγώ προσωπικά είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που κάναμε, γιατί δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε στον αγωνιστικό χώρο».

-το αν υπήρξε κάποια στιγμή εφησυχασμός για την παραμονή: «Υπήρχε μια περίοδος μετά από τα συνεχή θετικά αποτελέσματα που μας είχε φύγει από το μυαλό ότι κινδυνεύαμε. Πιστεύαμε πως αυτή η ομάδα δεν άξιζε να παλεύει για τη σωτηρία της, βάσει και των εμφανίσεων που έκανε εκείνη την περίοδο. Μετά όμως όσο έρχονταν κάποιες νίκες των ανταγωνιστών μας, είδαμε ότι είχαμε μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Όσες ομάδες δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις έχουν πολύ μεγάλο άγχος, ειδικά όταν έχουν νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως εμείς».

-το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετώπιζαν αρκετοί παίκτες: «Αυτά τα πράγματα, όσο κι αν φαίνονται υπερβολικά, συνέβαιναν και όχι μία φορά, αλλά αρκετές. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα και ζεις σε τέτοιες συνθήκες, να είσαι προσηλωμένος στα αγωνιστικά σου καθήκοντα. Αυτό ισχύει ειδικά για κάποια παιδιά που είχαν έρθει στην Αθήνα από άλλες περιοχές».

-την απομάκρυνση του Έβαλντ Λίνεν: «Πιστεύω πως μόνο καλό έκανε αυτή η αλλαγή, αν και δεν είχαμε καλό χρόνο. Αν η αλλαγή προπονητή είχε γίνει πιο νωρίς, ίσως και να είχαμε σώσει την παρτίδα. Είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα με τον κόσμο, με τη διοίκηση, με κάποιους παίκτες».

-την έλευση του Τραϊανού Δέλλα: «Νιώθαμε μόνοι εδώ και καιρό. Η έλευση του κύριου Δέλλα βοήθησε και φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με το πάθος που βγάλαμε, άσχετα από το ότι δεν κερδίσαμε. Ίσως να είχαμε σώσει την παρτίδα αν αυτή η αλλαγή, αυτό το σοκ, είχε έρθει πιο γρήγορα με την έλευσή του. Ο κ. Δέλλας μαζί με τον κ. Ζήκο και τον κ. Μπορμπόκη που έχουν ζήσει τα αποδυτήρια από μέσα μας βοήθησαν πολύ ψυχολογικά».

-τις ευθύνες της διοίκησης: «Όταν σε μια επιχείρηση ή σε ένα σπίτι δεν υπάρχει αφεντικό, όλα από εκεί ξεκινούν. Πολλά συνετέλεσαν σε αυτό που συνέβη, αλλά το σημαντικότερο για μένα ήταν ότι δεν υπήρχε διοίκηση».

-την ψυχολογική πίεση που ένιωθαν οι παίκτες της ΑΕΚ: «Μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό εισέβαλαν κάποιοι στο γήπεδο. Οι περισσότεροι φίλαθλοι της ΑΕΚ κατάλαβαν τι έγινε. Υπήρξαν προπηλακισμοί παικτών και κάποιοι τρομοκρατήθηκαν. Μερικοί έφυγαν για τα χωριά τους, άλλοι έμειναν σε άλλο σπίτι γιατί φοβήθηκαν. Ήταν κάτι που ζούσαμε για πρώτη φορά και ήταν φυσικό να υπάρχει φόβος. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις για να προετοιμαστούμε για το ματς με τον Ατρόμητο. Χάσαμε δύο μέρες προπονήσεων, ξενυχτήσαμε περιμένοντας την απόφαση, ζούσαμε με το άγχος… Αυτή η εβδομάδα ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μας».

-το ματς με τον Ατρόμητο: «Ήταν πιο δύσκολο για μένα να παίζω στην περιοχή μου και απέναντι σε μία παλιά μου ομάδα, αλλά ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, όπως και οι συμπαίκτες μου. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα μας είχε μέσο όρο 18,5-19 χρόνια, είχαμε πάθος και ευκαιρίες, αλλά ανοιχτήκαμε στο τέλος για να φτάσουμε στο γκολ και τελικά το δεχτήκαμε».

-τις διαφορές μεταξύ Κέρκυρας και ΑΕΚ: «Οικονομικά προβλήματα είχαν αντίστοιχα η Κέρκυρα και η ΑΕΚ. Στην Κέρκυρα, ωστόσο, μπορούσες να είσαι πιο προσηλωμένος στα καθήκοντά σου, γιατί δεν είχες άγχος πού θα μείνεις και πού θα φας. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και το άγχος σού έδινε μεγάλο βάρος, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος από πίσω. Είναι μεγάλη διαφορά να παίζεις για την ΑΕΚ και την Κέρκυρα. Γι’ αυτό υπήρχε μεγάλο άγχος στο τέλος, ειδικά στο ματς με τον Πανθρακικό. Είναι δύσκολο ειδικά για παιδιά χωρίς εμπειρίες να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες».

-τη συνέχεια για την ΑΕΚ: «Μόνο με τον κ. Δέλλα υπάρχει επαφή, με κανέναν άλλο από την ομάδα. Μας έχει δώσει δύο μέρες ρεπό και την Τετάρτη που θα συγκεντρωθούμε θα δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ίσως κληθούμε να παίξουμε αυτό το τελευταίο 15λεπτο με τον Πανθρακικό».

-το μέλλον της ομάδας και τα σχέδια του ίδιου: «Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έχει παίκτες νεαρούς σε ηλικία που μπορούν να δώσουν πολλά για την ΑΕΚ. Η ομάδα θα βρει το δρόμο της, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι μόνο μεγάλη ομάδα, αλλά και ιδέα. Επειδή έζησα τις τελευταίες στιγμές στα αποδυτήρια και είδα τα συναισθήματα των παικτών για την ομάδα, τους είδα να κλαίνε με λυγμούς, είναι γεγονός ότι έχουμε αγαπήσει την ΑΕΚ. Η πλειοψηφία, μαζί κι εγώ, είμαστε στρατιώτες της ομάδας και θέλουμε να παραμείνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x