Γαλλία

Απειλείται με κυρώσεις η Παρί Σεν Ζερμέν για ομοφοβικά συνθήματα με την Μαρσέιγ!

Να υπάρξουν τιμωρίες μετά τα ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ, ζήτησε η Υπουργός αθλητισμού!

Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε την Μαρσέιγ με 4-0, στο κυριακάτικο ντέρμπι του Championnat, ωστόσο το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από τον διασυρμό της αντιπάλου της ΑΕΚ στο φετινό Europa League στα… εξωαγωνιστικά.

Συγκεκριμένα, στα ομοφοβικού περιεχομένου συνθήματα που ακούστηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς των «πρωτευουσιάνων», με την Γαλλίδα Υπουργό αθλητισμού να ζητάει κυρώσεις!

«Είναι αδιανόητο να παραμένουμε κωφοί σε τέτοιες φωνές μίσους και ομοφοβίας στην κερκίδα. Ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό και το τι διακυβεύεται, πρέπει να πολεμηθούν ανελέητα από τους οπαδούς, όσους συμμετέχουν στον αγώνα, τις αρχές και την εξουσία», δήλωσε σήμερα η Αμελί Ουεντά-Καστερά.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Για να διασφαλιστεί μια σταθερή αντιμετώπιση το θέμα έχει παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας. Πρέπει και η Παρί Σεν Ζερμέν να υποβάλει καταγγελία για να εντοπίσει τους δράστες και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ώστε να αποβληθούν από τα γήπεδα. Αφού το θέμα παραπεμφθεί στα δικαστήρια, οι απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα για τέτοια σοβαρά εγκλήματα θα είναι συστηματικές. Το μήνυμά μας είναι σαφές: απόλυτη αντιπαράθεση απέναντι στο απαράδεκτο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x