Σκωτία

«Καυτός» Φουρουχάσι στο Old Firm και… πώς να το χάσει η Σέλτικ!

Φουρουχάσι και Ταβερνιέ ήταν «καυτοί» με δύο γκολ, όμως εκείνο του Ζότα έκανε τη διαφορά, με τη Σέλτικ να νικά 3-2 τη Ρέιντζερς και να εκτοξεύεται στο +12 από τη μεγάλη της αντίπαλο!

Της έχει πάρει τον αέρα, θα πάρει και τον τίτλο!

Μεγάλη νικήτρια στο Old Firm ήταν η Σέλτικ, η οποία στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής στην Πρέμιερσιπ της Σκωτίας επικράτησε 3-2 υποδεχόμενη τη Ρέιντζερς στο Celtic Park. Έτσι, η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου αφενός διατήρησε απόρθητο το «κάστρο» της κάνοντας το 16/16 σε αυτό σε ό, τι αφορά τη φετινή Λίγκα, αφετέρου εκτοξεύτηκε στο +12 από τη μεγάλη της αντίπαλο λίγο πριν την έναρξη των Playoffs.

Πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες ήταν οι αρχισκόρερ τους, με τους Φουρουχάσι και Ταβερνιέ να σκοράρουν δις και να φτάνουν τα 28 και 17 γκολ τη φετινή σεζόν, αντίστοιχα. Τις 12 ασίστ έφτασαν οι Ρίλι και Μπάρισιτς, έχοντας τις τελικές πάσες στο 1-0 και στο 3-2.



Καλύτερη η Σέλτικ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δημιουργώντας τις περισσότερες ευκαιρίες. Βέβαια, εκείνη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν η Ρέιντζερς, όμως το τέρμα του Μορέλος στο 20' ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Εντέλει, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να αξιοποιήσουν μία εκ των στιγμών τους ανοίγοντας το σκορ στο 26' με τον Φουρουχάσι, ο οποίος ρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή για να εκτελέσει απο κοντινή απόσταση.



Παρόλα αυτά, η Ρέιντζερς κατάφερε να ισοφαρίσει στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με τον σπεσιαλίστα Ταβερνιέ να εκτελεί αριστουργηματικά το φάουλ στο 45', με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.



Η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Ωστόσο, εκείνοι που πήραν εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ ήταν οι Κέλτες. Συγκεκριμένα, στο 62' ο Φουρουχάσι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντέιβις και τις κόντρες, για να διαμορφώσει το 2-1.



Ακόμα ένα λάθος της άμυνας της Ρέιντζερς, αυτή τη φορά από τον Σούταρ, έφερε και το 3-1 στο 73', με τον Ζότα να το αξιοποιεί και να πλασάρει εύστοχα.



Όμως, η ομάδα του Μίκαελ Μπιλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, με τον Ταβερνιέ να χτυπά εκ νέου, στο 79' με καρφωτή κεφαλιά, μειώνοντας σε 3-2. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους στο φινάλε, χωρίς καμία βέβαια να σκοράρει και τη Σέλτικ να φτάνει σε ακόμα μία νίκη επί της μεγάλης της αντιπάλου, μετά την «τεσσάρα» (4-0) στον Α' Γύρο και τη νίκη (1-2) στον τελικό του Λιγκ Καπ.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο (8/4)


Σέλτικ-Ρέιντζερς 3-2
(26', 62' Φουρουχάσι, 73' Ζότα - 45', 79' Ταβερνιέ)

Αμπερντίν-Κιλμάρνοκ (17:00)
Μάδεργουελ-Λίβινγκστον (17:00)
Σεντ Τζόνστον-Ρος Κάουντι (17:00)
Χαρτς-Σεντ Μίρεν (17:00)

Κυριακή (9/4)


Νταντί Γιουνάιτεντ-Χιμπέρνιαν (14:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x