Stoiximan Super League

«Μάχη» με Παρί Σ.Ζ. για Γκαλάς

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ψηλά στη λίστα των «πράσινων» παραμένει ο Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος, από τη στιγμή που είπε «όχι» στην πρόταση της Γιουβέντους, επανήλθε στο προσκήνιο. Μόνο ο Παναθηναϊκός και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν παραμείνει στο «κυνήγι» απόκτησης του 33χρονου, αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα.

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ψηλά στη λίστα των «πράσινων» παραμένει ο Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος, από τη στιγμή που είπε «όχι» στην πρόταση της Γιουβέντους, επανήλθε στο προσκήνιο. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, μάλιστα, τα γαλλικά Μέσα αναφέρουν πως, πλέον, μόνο ο Παναθηναϊκός και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν παραμείνει στο «κυνήγι» απόκτησης του 33χρονου και, έστω και ανεπίσημα, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους!

Ο Γάλλος αμυντικός, όπως είναι γνωστό, έχει μείνει ελεύθερος από την Άρσεναλ και θα επιδιώξει ένα καλό συμβόλαιο, όχι μόνο σε χρήματα, αλλά και σε διάρκεια. Ο ίδιος φέρεται να θέλει διετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές που θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Οπότε, γίνεται αντιληπτό ότι η περίπτωσή του Γκαλάς είναι δύσκολη, αλλά οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον φέρουν στην Παιανία.

Εξάλλου, όπως προαναφέραμε, στη Γαλλία τονίζεται ότι ο Παναθηναϊκός και οι Παριζιάνοι είναι οι δύο τελικοί… μονομάχοι για να αποσπάσουν την υπογραφή του Γκαλάς.

Συγκεκριμένα, η Le Figaro γράφει: «Ο Ουίλιαμ Γκαλάς παρακολουθείται από τον Παναθηναϊκό και την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά την απόρριψη των προτάσεων από τις Γιουβέντους και Άρσεναλ».

Η PSGteam.net σημειώνει στον τίτλο της: «Αναθερμαίνεται του Γκαλάς», ενώ στο κείμενό της αναφέρει: «Τελικά, ο Ουίλιαμ Γκαλάς δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Κάποια στιγμή βρισκόταν ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά απέρριψε τη ''Βέκια Σινιόρα'' με την αιτιολογία ότι το ιταλικό πρωτάθλημα δεν ήταν το πρωτάθλημα που προτιμούσε, τώρα η πολύ σοβαρή ιστοσελίδα ''Daily Mirror'' αναφέρει ότι, πλέον, η Παρί θα πρέπει να παλέψει με τον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει τον κεντρικό αμυντικό της εθνικής Γαλλίας. Μετά τους Γκοβού και Σισέ, ο Παναθηναϊκός φέρεται να σκέπτεται να ''ψωνίσει'' και πάλι από τους αναπληρωματικούς της Εθνικής Γαλλίας. Άραγε, θα είναι μία επιλογή καρδιάς ή μία οικονομική επιλογή αυτή που θα κάνει ο Ουίλιαμ; Η απάντηση τις επόμενες ημέρες…»

Τέλος, η Foot01.com τονίζει στον τίτλο της: «Η Παρί Σ.Ζ. και ο Παναθηναϊκός, οι τελευταίοι μονομάχοι για τον Γκαλάς», ενώ στο κείμενό της ότι: «Από τη στιγμή που ο Ουίλιαμ Γκαλάς απέρριψε την πρόταση της Γιουβέντους, μένουν δύο προτάσεις για τον διεθνή αμυντικό της Άρσεναλ, ο οποίος δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους «κανονιέρηδες. Σύμφωνα με τη ''Daily Mirror'', ο άλλοτε παίκτης της Μαρσέιγ δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ποια από τις δύο ομάδες θα πει το ''ναι''. Στην Παρί Σεν Ζερμέν ή στον Παναθηναϊκό. Αν η ελληνική ομάδα έχει το οικονομικό πλεονέκτημα, η Παρί μπορεί να κάνει τη διαφορά σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ο Γκαλάς κατάγεται από την περιοχή Ασνιέρ (σ.σ. ένα από τα προάστια του Παρισιού). Αλλά ο 33χρονος αμυντικός δεν αρκείται μόνο σε αυτό».

Πάντως, ακριβώς επειδή η περίπτωση του Ουίλιαμ Γκαλάς είναι αρκετά δύσκολη, οι νταμπλούχοι Ελλάδας, κινούνται και σε άλλα μέτωπα, ώστε αν «στραβώσει» του Γάλλου να είναι έτοιμοι. Οι περιπτώσεις των Μαρσέλο Μπορντόν, Πόλγκα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ συνεχίζουν να απασχολούν. Ειδικά ο πρώτος, ο 34χρονος στόπερ της Σάλκε, έχει ενθουσιάσει τον Νίκο Νιόπλια, αλλά φαίνεται πως θέλει να μείνει στη Γερμανία. Όσο για τον Μπουμσόνγκ, η Λιόν θέλει να «ξεφορτωθεί» το συμβόλαιο του 31χρονου Γάλλου και στο «τριφύλλι» παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

Τους «στέλνουν» πακέτο οι Γάλλοι

Η γαλλική εφημερίδα «Equipe» συνεχίζει να υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τις περιπτώσεις των Ν'Ντρι Ρομαρίκ και Σίντνεϊ Γκοβού και μάλιστα καθημερινά αναφέρεται σε ρεπορτάζ της πως οι δύο παίκτες είναι πολύ κοντά στο να «κλείσουν» στο «τριφύλλι». Από τον Παναθηναϊκό δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά οι Γάλλοι επιμένουν και μάλιστα αναφέρουν πως ο Ρομαρίκ θα αποκτηθεί δανεικός για έναν χρόνο και ο Γκοβού θα φορέσει τα «πράσινα» για τρία χρόνια.

Επιστρέφει μεσοβδόμαδα και πιάνει δουλειά

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα επιστρέψει στην Ελλάδα από την Πορτογαλία όπου βρίσκεται ο Κάρλος Φρέιτας και αμέσως θα πιάσει δουλειά. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής έχει πολύ καλές διασυνδέσεις σε Ιταλία και Γαλλία και μόλις επιστρέψει θα προτείνει ορισμένους παίκτες που έχει στη λίστα του και θεωρούνται καλές λύσεις για τη στελέχωση του ρόστερ του «τριφυλλιού».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x