Stoiximan Super League

ΜαρκάΝΟ στην Οσασούνα για χάρη του Ερνέστο!

Ιβάν ναι, τρομερός ή όχι θα φανεί στην πορεία. Πανύψηλος (1,89μ.) αμυντικός, δυναμικός, αριστεροπόδαρος με πλεονέκτημα ότι έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις και ως στόπερ και ως μπακ, αφήστε που έχει προϋπηρεσία και ως τερματοφύλακας! Το νέο «πουλέν» του Βαλβέρδε, ο 24χρονος Μαρκάνο «έριξε άκυρο» στην Οσασούνα και έρχεται στον Ολυμπιακό για χάρη του Ερνέστο και του Τσάμπιονς Λιγκ. Το www.sport-fm.gr κάνει φλας-μπακ στην καριέρα του νέου αποκτήματος των Πειραιωτών.

Ιβάν ναι, τρομερός ή όχι θα φανεί στην πορεία. Πανύψηλος (1,89μ.) αμυντικός, δυναμικός, αριστεροπόδαρος με πλεονέκτημα ότι έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις και ως στόπερ και ως μπακ, αφήστε που έχει προϋπηρεσία και ως τερματοφύλακας!

Το νέο «πουλέν» του Βαλβέρδε, ο 24χρονος Μαρκάνο «έριξε άκυρο» στην Οσασούνα και έρχεται στον Ολυμπιακό για χάρη του Ερνέστο και του Τσάμπιονς Λιγκ όπως είπε κατά την άφιξή του. Το www.sport-fm.gr κάνει φλας-μπακ στην καριέρα του νέου αποκτήματος των Πειραιωτών.

Του Παναγιώτη Σγαρδέλη

Η μεταγραφή του Φουστέρ το περασμένο καλοκαίρι αντιμετωπίστηκε δικαίως σε πρώτη φάση με καχυποψία. Ένας 28χρονος με μόλις μία σεζόν σε υψηλό επίπεδο, να παίρνει με το… καλημέρα φανέλα βασικού σπίτι αφήνοντας τον (μετ’ έπειτα MVP αγωνιζόμενος στο κέντρο) Ιμπαγάσα στον πάγκο στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Βαλβέρδε, αφού και το «δικό του παιδί» τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και ο Αργεντινός σε έναν διαφορετικό ρόλο απ’ ότι είχε συνηθίσει οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον τίτλο.

Από την άλλη η περίπτωση του Μαρκάνο δεν εμπεριέχει ανάλογο ρίσκο. Μάλλον καθόλου ρίσκο. Δανεικός έρχεται, με τρεις «γεμάτες» χρονιές σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, την Primera Division. Αν πείσει μένει ή τέλος πάντων γίνονται προσπάθειες για να μείνει. Δεν πείθει, στο καλό…

Τα πρώτα δείγματα γραφής του δόθηκαν το 2006. Με την Σανταντέρ B πήρε χρόνο συμμετοχής σε 32 παιχνίδια της Segunda Division. Σε αντίθεση με την Ράσινγκ που υποβιβάστηκε, εκείνος ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Το 2007 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του απέναντι στην Αλμερία. Εν μέρει οι απουσίες στην άμυνα και εν πολλοίς το… μάτι του Μαρσελίνιο, έφεραν τον 20χρονο τότε Μαρκάνο από το πουθενά στην ενδεκάδα. Χτύπησε όμως και έμεινε πίσω. Ξανά στη δεύτερη ομάδα μέχρι να βρει ρυθμό και επιστροφή απέναντι στην Σαραγόσα τον Γενάρη του 2008.

Λίγο καιρό μετά κατέθεσε ακόμα μια απόδειξη περί τι… πολυεργαλείου πρόκειται! Σε αναμέτρηση με την Χετάφε, αποβάλλεται ο τερματοφύλακας, οι τρεις αλλαγές έχουν ολοκληρωθεί και έτσι -κατ’ εντολή του τεχνικού τιμ- τα γάντια πηγαίνουν στα χέρια του. Η ήττα δεν αποφεύχθηκε αλλά όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, έσωσε δύο σίγουρα γκολ επεμβαίνοντας σε δύο τετ-α-τετ!





Την επόμενη σεζόν (2008-09), υπό τις οδηγίες του Χουάν Μουνίθ, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα. Όχι τόσο στο κέντρο της άμυνας, αφού εκεί οι θέσεις ήταν κλεισμένες από το δίδυμο Γκαράι-Νάβας, αλλά κυρίως στα άκρα, ακόμη και σε ρόλο αριστερού μέσου! Ήταν από τις αποκαλύψεις της σεζόν, το φινάλε της οποία τον βρίσκει να χρίζεται διεθνής με την U-21 της εθνικής Ισπανίας (2-0 την Φινλανδία) για το EURO 2009.

Με τις εμφανίσεις του αποσπά την προσοχή της Βιγιαρεάλ, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του νεοπροσληφθέντα Βαλβέρδε δεν διστάζει να δαπανήσει έξι εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, προσφέροντας στον ίδιο εξαετές συμβόλαιο. Ο Βάσκος τον εμπιστεύεται στο πλάι του Γκοντίν, όμως τα αποτελέσματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα από τα επιθυμητά.

Ο «τσινγκούρι» απομακρύνεται από τον πάγκο του «κίτρινου υποβρυχίου» και ο αντικαταστάτης του, ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο προτιμά άλλους παίκτες. Ένα νυχτοπερπάτημα παραμονή του εκτός έδρας αγώνα με τη Σαραγόσα κάνει από πιο δύσκολη την παραμονή του. παραχωρείται στην Χετάφε με τη μορφή δανεισμού κι εκεί ανακάμπτει.

Σε αντίθεση με την μέτρια έως κακή πορεία της Χετάφε που εξασφάλισε στο παρά ένα την παραμονή στην κατηγορία, αποτέλεσε την πιο σταθερή λύση στα μετόπισθεν, είτε ως στόπερ, είτε ως μπακ. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League) μέτρησε 38 συμμετοχές.


Τα στατιστικά του στην Primera Division:

2010/2011 Χετάφε (δαν.) 29 συμ. (1 γκολ) -10 κίτρινες, μία κόκκινη-
2009/2010 Βιγιαρεάλ 16 συμ. (1 γκολ) -5 κίτρινες-
2008/2009 Ρασίνγκ Σανταντέρ 34 συμ. (2 γκολ) -8 κίτρινες-
2007/2008 Ρασίνγκ Σανταντέρ 2 συμ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x