Stoiximan Super League

«Ναι, μιλάμε με τους Ιταλούς»!

Την πρώτη επιβεβαίωση από επίσημα χείλη για το ενδιαφέρον ιταλικής εταιρείας να αναμειχθεί στα διοικητικά της ΑΕΚ έδωσε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης! Κατά τη διάρκεια της πτήσης στο Βέλγιο (και σε αντίθεση με τις αρχικές διαψεύσεις της ΠΑΕ), ο εκτελεστικός διευθυντής της «Ένωσης» παραδέχθηκε τις συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές. Παρόλο, λοιπόν, που παρουσιάστηκε επιφυλακτικός για την εξέλιξή τους, τόνισε πως αυτή θα εξαρτηθεί πλήρως από τις εγγυήσεις των 2 εκατ. που έχουν ζητηθεί.

Την πρώτη επιβεβαίωση από επίσημα χείλη για το ενδιαφέρον ιταλικής εταιρείας να αναμειχθεί στα διοικητικά της ΑΕΚ έδωσε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης!

Κατά τη διάρκεια της πτήσης στο Βέλγιο (και σε αντίθεση με τις αρχικές διαψεύσεις της ΠΑΕ), ο εκτελεστικός διευθυντής της «Ένωσης» παραδέχθηκε τις συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές.

Παρόλο, λοιπόν, που παρουσιάστηκε επιφυλακτικός για την εξέλιξή τους, τόνισε πως αυτή θα εξαρτηθεί πλήρως από τις εγγυήσεις των 2 εκατ. που έχουν ζητηθεί.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει «μυθεύματα» αρχικά τα (έγκυρα, όπως αποδεικνύονται πλέον) ρεπορτάζ της «Sportday». Όσα αποκάλυψε σήμερα, ωστόσο, στην πτήση για τις Βρυξέλλες ο Κωνσταντινίδης, μόνο ανύπαρκτες δεν είναι οι επαφές με την ιταλική (αλλά ρωσικών κεφαλαίων) εταιρεία sport management.

Παρόλο που τόνισε, λοιπόν, ότι αυτή δεν είναι η «Petit Chateau» (συμπέρασμα που εύλογα εξήχθη, δεδομένου ότι ο εκπρόσωπός που είχε αναλάβει πέρυσι τις επαφές με τον Ιωνικό για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ο ίδιος μ’ αυτόν που μεσολαβεί τώρα), ο Κωνσταντινίδης παραδέχθηκε ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Αφού τόνισε, δε, την τεράστια επιφυλακτικότητα που δείχνει η ΑΕΚ σ’ αυτές -αποδίδοντας την και στο γεγονός ότι η ιταλική εταιρεία είναι η… τέταρτη (!) που εκδηλώνει εσχάτως ενδιαφέρον για τα διοικητικά της- επιβεβαίωσε ότι σκοπός της είναι αποκλειστικά η επένδυση στο έμψυχο δυναμικό «μιας ομάδας με κόσμο, ιστορία και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Κι αφού ερωτήθηκε γιατί να προτιμήσει την ΑΕΚ, ο Κωνσταντινίδης εξήγησε πως τα 10 εκατ. ευρώ που σχεδιάζουν να επενδύσουν δεν θα μπορούσαν να πιάσουν τόσο τόπο σε ένα σύλλογο της Ισπανίας ή της Αγγλίας (με δεδομένη τη διαφορά των οικονομικών μεγεθών), όσο μπορούν να κάνουν στη (χρεωμένη) «Ένωση». Τόνισε, δε, πως εφόσον το deal προχωρήσει, δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τη διοίκηση -απλά να εποπτεύουν τις κινήσεις της, μέσω τοποτηρητή που θα ορίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κωνσταντινίδης υπογράμμισε πως η ΑΕΚ είναι -και θα παραμείνει- απόλυτα επιφυλακτική, μέχρι να της παρουσιαστούν οι «ασφαλιστικές δικλείδες» των 2 εκατ. ευρώ που αρχικά έχουν ζητηθεί από τους Ιταλούς. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι αν και εφόσον αυτό γίνει (αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τα σχετικά έγγραφα των εγγυήσεων έχουν ήδη αποσταλεί), οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και ο δρόμος για να μπουν τα 10 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ… στρωμένος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x