Stoiximan Super League

Μετράει… μέρες ο Χιμένεθ

Θέμα χρόνου μοιάζει η απομάκρυνση του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ. Η νέα ήττα () απ' τη Στουρμ Γκρατς -και τα νέα λάθη που καταλογίζονται γι' αυτή στον Ανδαλουσιανό- έχουν οδηγήσει τη διοίκηση πολύ κοντά στην απόφαση να του δείξει την πόρτα της εξόδου. «Αγκάθι» η αποζημίωση, τον κρατά… μέχρι να φύγει (και την ώρα που εξετάζονται ήδη περιπτώσεις αντικαταστατών του) στον πάγκο.

Θέμα χρόνου μοιάζει η απομάκρυνση του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Η νέα ήττα (1-2) απ' τη Στουρμ Γκρατς -και τα νέα λάθη που καταλογίζονται γι' αυτή στον Ανδαλουσιανό- έχουν οδηγήσει τη διοίκηση πολύ κοντά στην απόφαση να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

«Αγκάθι» η αποζημίωση, τον κρατά… μέχρι να φύγει (και την ώρα που εξετάζονται ήδη περιπτώσεις αντικαταστατών του) στον πάγκο.

Δεν είναι μόνο τα άσχημα αποτελέσματα που καθορίζουν τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις. Αλλά κυρίως οι εμφανίσεις που συνοδεύονται και από… αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Ισπανού -τόσο στην επιλογή της ενδεκάδας, όσο και στη διαχείριση των αγώνων. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προπονητή της Στουρμ, Φράνκο Φόντα: «Με βοήθησε η αλλαγή του Λεονάρντο»…

Έτσι, μετά από ούτε ένα χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μανόλο βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να κουνήσει μαντίλι. Για να συμβεί, αυτό ωστόσο, πρέπει να ξεπεραστεί να το εμπόδιο της αποζημίωσης που θα πρέπει να του καταβληθεί σε περίπτωση απόλυσης -αλλά και των οφειλομένων που ήδη υπάρχουν σ' εκείνον από την «Ένωση».

Όλα αυτά αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης του μεταμεσονύκτιου Δ.Σ. (με τη συμμετοχή αρχικά των Αδαμίδη, Καψή, Καπετανάκη, Κοσμάτου, Γκρέταρσον, Κασνακίδη κι έπειτα ΚΑΙ του Χιμένεθ) και το οποίο θεωρείται βέβαιο πως θα είχε καταλήξει σε λύση της συνεργασίας με τον Ισπανό, αν μπορούσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση για το περίπου 1 εκατ. ευρώ -που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί σε μια τέτοια περίπτωση.

Κυρίως λόγω του ότι κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, λοιπόν (και δευτερευόντως λόγω της αμεσότητας του αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο) ο Χιμένεθ αποφασίστηκε να μείνει τουλάχιστον μέχρι τότε στον πάγκο. Αυτή ήταν η μια απ' τις δύο τάσεις που υπήρχαν στο Δ.Σ. (η άλλη μίλαγε για άμεση αποπομπή) και η οποία επικράτησε μετά και την επαφή με τον Ανδαλουσιανό.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο τραπέζι έχουν πέσει και τα πρώτα ονόματα αντικαταστατών -με διαφορετικές πιθανότητες το καθένα και απαραίτητη προϋπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, τη λιγότερο οδυνηρή (οικονομικά) αποδέσμευση του νυν προπονητή. Απ' τους πρώτους που συζητήθηκαν, λοιπόν (όπως συνέβη τόσο στην αποχώρηση Δώνη, όσο και σ' εκείνη του Μπάγεβιτς) ήταν ο Νίκος Κωστένογλου -με βασικό πλεονέκτημα της γνώση της ομάδας και βασικότερο το μικρό κασέ του.

Η πρώτη φημολογία, δε, συμπεριέλαβε και τις περιπτώσεις των Άγγελου Αναστασιάδη και Ιβάν Γιοβάνοβιτς -μ' εκείνη του Σέρβου να έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί από πριν (χωρίς ενθαρρυντικά, πάντως, αποτελέσματα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x