Stoiximan Super League

Έφτασε η πρόταση για Μανωλά!

Στα χέρια της ΑΕΚ βρίσκεται η επίσημη πρόταση της Έβερτον για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο αγγλικός σύλλογος κατέθεσε τη βελτιωμένη προσφορά του, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στα ταμεία της «Ένωσης» δεν θα φτάσει άμεσα ούτε το 1/3! Στους μετόχους θα πετάξει το μπαλάκι η διοίκηση και αν δεν πληρώσουν εκείνοι για την ανανέωση συμβολαίου του, η πώληση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στα χέρια της ΑΕΚ βρίσκεται η επίσημη πρόταση της Έβερτον για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά.

Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο αγγλικός σύλλογος κατέθεσε τη βελτιωμένη προσφορά του, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στα ταμεία της «Ένωσης» δεν θα φτάσει άμεσα ούτε το 1/3!

Στους μετόχους θα πετάξει το μπαλάκι η διοίκηση και αν δεν πληρώσουν εκείνοι για την ανανέωση συμβολαίου του, η πώληση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η πρόταση που έφτασε τελικά στα γραφεία της ΠΑΕ δεν ήταν η πρώτη που κατέθεσε η Έβερτον. Εκείνη αφορούσε 500.000 ευρώ + 300.000 ευρώ μπόνους αν ο παίκτης έπιανε ένα όριο συμμετοχών και απορρίφθηκε για δυο λόγους: 1) Διότι από το ποσό που θα εισέπραττε άμεσα, το 30% θα έπρεπε βάσει συμφωνίας να πάει στον Θρασύβουλο (ήτοι 150.000 ευρώ) και 2) διότι θα έχανε έναν ακόμα σημαντικό παίκτη και μάλιστα σε θέση που πονάει μετά την αποχώρηση και του Κάλα.

Παρόλο, λοιπόν, που και οι δυο λόγοι εξακολουθούν να ισχύουν, η βελτιωμένη πρόταση που σχεδίαζαν να καταθέσουν οι Άγγλοι (την οποία αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τελικά έφτασε στην ΑΕΚ το βράδυ) δείχνει αρκετή για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Όχι διότι οι 600.000 ευρώ που προτάθηκαν άμεσα (συν 400.000 ευρώ όταν ο Μανωλάς πιάσει 20 ματς και 500.000 ευρώ όταν πιάσει 40 ματς) δελεάζουν τόσο πολύ την ΑΕΚ. Άλλωστε, στο ταμείο της θα φτάσουν άμεσα -όταν και τα χρειάζεται- 420.000 ευρώ (λόγω Θρασύβουλου) και το υπόλοιπο 1 εκατ. σε… βάθος χρόνου. Αλλά διότι θα κινδυνεύει να μην πάρει ούτε αυτα, αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι.

Κάπως έτσι, το μπαλάκι από την (παραιτημένη και υπό προθεσμία) διοίκηση θα πεταχθεί την Τρίτη στους μεγαλομετόχους. Αυτοί θα κληθούν να απαντήσουν αν θα πληρώσουν το ποσό που απαιτείται για να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Μανωλά (εφόσον φυσικά αυτός συνεχίσει να το επιθυμεί) το οποίο προ καιρού είχε συμφωνηθεί στις 150.000 ευρώ ως προκαταβολή.

Αν απαντήσουν θετικά (σε αυτό το ποσό ή σε όποιο άλλο συμφωνηθεί με την πλευρά του παίκτη) ο Μανωλάς θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα μείνει στην ομάδα. Αν όχι, η πώλησή του και η συνέχεια της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με τον 36χρονο Δέλλα, τον 19χρονο Μπουγαΐδη και τον… Χέλγκασον θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x