Stoiximan Super League

Όπου Γιώργος και… τάβλιασμα!

Πέρσι τον «έκλεψε» μέσα απ’ τα χέρια της! Κι έκτοτε λες και το κάνει επίτηδες! Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήρθε από τον πάγκο, προσέθεσε ένα ακόμα γκολ στο λογαριασμό που έχει ανοίξει με την ΑΕΚ και ταβλιάζοντάς την στο 87’ (1-0) επέτρεψε στον… ΠΑΟΚ να δει αστεράκια! Το γκολ του Έλληνα επιθετικού τιμώρησε την αστοχία της (ανώτερης στο β’ μέρος) «Ένωσης» κι έφερε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε απόσταση βολής από την κορυφή των πλέι-οφ.

Πέρσι τον «έκλεψε» μέσα απ’ τα χέρια της!

Κι έκτοτε λες και το κάνει επίτηδες!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήρθε από τον πάγκο, προσέθεσε ένα ακόμα γκολ στο λογαριασμό που έχει ανοίξει με την ΑΕΚ και ταβλιάζοντάς την στο 87’ (1-0) επέτρεψε στον… ΠΑΟΚ να δει αστεράκια!

Το γκολ του Έλληνα επιθετικού τιμώρησε την αστοχία της (ανώτερης στο β’ μέρος) «Ένωσης» κι έφερε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε απόσταση βολής από την κορυφή των πλέι-οφ.

Πρωτοφανής επίδοση για τους Θεσσαλονικείς, που έχουν νικήσει την ΑΕΚ και στους τέσσερις αγώνες που έχουν δώσει φέτος!


Η βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 5 (1-1)
ΠΑΟΚ 3 (1-0)
Ατρόμητος 1 (1-1)
ΑΕΚ 0 (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός


Πώς έπαιξαν

Τους ευχάριστους «πονοκεφάλους» του συναδέλφου του ζήλευε πριν την έναρξη του αγώνα ο Νίκος Κωστένογλου. Την ώρα, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ κατέβαινε πλήρης, η ΑΕΚ αναγκαζόταν -πέρα από τους γνωστούς τραυματίες (Μανωλά, Κλωναρίδη, Γκούντγιονσεν, Δέλλα) να στερηθεί και τον Βάργκας, που ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση κι έμεινε εκτός αποστολής.

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 των γηπεδούχων διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Έτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γκαρσία-Λάζαρ, στην τριάδα μπροστά τους οι Λίνο (αριστερά), Φωτάκης (επιτελικός), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης.

Το 4-3-3 της «Ένωσης», από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φούντας, Μάκος και Καφές και στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Αδιάβροχοι…

Η γκέλα του Παναθηναϊκού άνοιξε (περισσότερο) την όρεξη των «δικεφάλων». Και αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να… φάει την ΑΕΚ. Πέρα όμως από ένα γνώριμα επικίνδυνο φάουλ του Γκαρσία, η «Ένωση» έβγαλε στεγνή τη «βροχή» του πρώτου τετάρτου. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά με τα ωραία σουτ των Λεονάρντο-Σιαλμά (και κυρίως με τη μεγάλη ευκαιρία του Λυμπερόπουλου που «έβγαλε» ο Χαλκιάς) απείλησε να πλημμυρίσει εκείνη την άμυνα των γηπεδούχων.

Και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ σαν να… θίχτηκε. Δεν αρκέστηκε, λοιπόν στο να (ξανά)πάρει τον έλεγχο. Ούτε στο να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του. Αλλά και να φτιάξει τις καλύτερες ευκαιρίες του σ’ εκείνη της «Ένωσης». Ο Αθανασιάδης, όμως κατάφερε να μην εξαργυρώσει ένα από τα «φαρμακερά» γυρίσματα του Σαλπιγγίδη (άουτ σε κενή εστία) και ο Κωνσταντόπουλος κατάφερε να μην αφήσει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να… επανορθώσει (ωραία απόκρουση λίγο μετά σε δύσκολο πλασέ).

Την άφησε… στον τόπο!

Ήταν εξοικείωση με τη δύσκολη ατμόσφαιρα; Ήταν σύνθημα του Κωστένογλου για αντεπίθεση; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια ΑΕΚ ανώτερη από τ’ αποδυτήρια. Μια ΑΕΚ που δεν πήρε μονάχα την μπάλα από τον αντίπαλο. Αλλά την κυκλοφόρησε σωστά (με τη βοήθεια και του θρασύτατου Φούντα), κέρδισε μέτρα προς την περιοχή κι έδειξε αποφασισμένη να «χτυπήσει» το ματς. Και ίσως να το ‘χε καταφέρει, αν ο Καφές (στην καλύτερη ευκαιρία της) είχε κάνει σουτ και όχι… προβολή για ν’ απομακρύνει.

Αφού απομακρύνθηκε, όμως κι αυτός ο κίνδυνος, ο Μπόλονι σκέφτηκε πως είναι ώρα για αλλαγές. Και πόσο πολύ θα δικαιωνόταν. Διότι η πρώτη (του Λαζάρ με τον Ίβιτς) επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει απλά το κέντρο. Η δεύτερη, όμως του επέτρεψε να πάρει… ολόκληρο το ματς! Αφού, λοιπόν, η φανερή απροθυμία για ισοπαλία το μετέτρεψε σε «ρωσική ρουλέτα», η κόντρα στο σουτ του Σταφυλίδη μετατράπηκε στη «σφαίρα» που όπλισε για δεύτερη φορά φέτος το πόδι του Γεωργιάδη απέναντι στην ΑΕΚ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ (67’ Ίβιτς), Λίνο (74’ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (79’ Νιμανί), Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Παπάζογλου

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές, Γεωργέας, Φούντας, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (82’ Λαγός), Λυμπερόπουλος (86’ Μπέλεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Τσίτας, Αργυρίου, Ρίκκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x