Stoiximan Super League

Άντεξε με 10 ο Βόλος και τσίμπησε βαθμό-χρυσάφι στην Καισαριανή από την Κηφισιά!

Παίζοντας με δέκα παίκτες από το ημίχρονο, ο Βόλος άντεξε την πίεση της Κηφισιάς, φεύγοντας με σημαντικό βαθμό από την Καισαριανή (0-0) σε ένα επεισοδιακό ματς.

Έφυγε με βαθμό... χρυσάφι από την Καισαριανή μετά από ένα επεισοδιακό ματς ο Βόλος!

Σε ένα παιχνίδι με μπόλικη ένταση και νεύρα, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ μπόρεσε να ανταπεξέλθει με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο (αποβολή Ασλανίδη στο 45+1') στην πίεση της Κηφισιάς, φεύγοντας από την Καισαριανή με τη «λευκή» ισοπαλία για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League.


Παρά το γεγονός πως ο Βόλος έμεινε για όγδοη αγωνιστική χωρίς νίκη, κατάφερε και πήρε την τρίτη σερί ισοπαλία του σε αυτό το διάστημα, παραμένοντας στη 12η θέση με 17 βαθμούς και στο +1 από την ομάδα του Κώστα Μπράτσου.


Στο… μυαλό του κόουτς:

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Αναγνωστόπουλος, με τους Γκόμπελιτς, Τσαπάν, Τεϊσέιρα και Μιλίτσεβιτς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Τσανάτζια και Σολόα, με τους Κλωναρίδης και Μπιφουμά στις δύο πτέρυγες και τον Τετέι σε ρόλο «10αριού», πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μενέντες.

Από την άλλη, ο Άνχελ Λόπεθ επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Βόλο. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κόβατς, με τους Άλχο, Ασλανίδη, Καλογερόπουλο και Μύγα να εκκινούν στην άμυνα. Μπαριέντος και Γκλάβτσιτς ξεκίνησαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Ασεχνούν, Ντς Καμπς και Κόμπα να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα, με τον Γκαρσία να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Πολύ καλός και γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυναμικά, κυνηγώντας από νωρίς ένα γκολ που θα τις βάλει σε θέση οδηγού. Εκείνη που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά ήταν η Κηφισιά, η οποία και «άγγιξε» το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.



Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση του ματς, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ασταθής απομάκρυνση της άμυνας του Βόλου, ο Μενέντες πήρε το ριμπάουντ και με μια «οβίδα» από το ύψος της μεγάλης περιοχής, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς!

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας, κυρίως με στημένες φάσεις, να φτιάξει επικίνδυνες στιγμες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Όλα αυτά μέχρι το 14’, όταν και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς, λόγω της αποβολής του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ζητούσε σε έντονο ύφος την παρέμβαση εισαγγελέα για περισσότερα άτομα στις εξέδρες από το προβλεπόμενο του κανονισμού. Τελικώς, μετά από λίγη ώρα η ένταση αποκλιμακώθηκε και συνέχισε ο αγώνας.



Η διακοπή αυτή χάλασε τον ρυθμό, με τον Βόλο σιγά-σιγά να ισορροπεί το παιχνίδι και να δημιουργεί με τη σειρά του επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αναγνωστόπουλου. Στο 20’, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Κόμπα να νικιέται αρχικώς σε τετ-α-τετ από τον Έλληνα κίπερ και εν συνεχεία από δύσκολη θέση να πλασάρει παράλληλα με την εστία. Στη συνέχεια, υπήρξαν ελάχιστες καλές στιγμές, με περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Στο 40’, το μακρινό σουτ του Γκόμπελιτς μπλόκαρε εύκολα ο Κόβατς, ενώ στο 42’, το ωραίο πλασέ του Μενέντες έφυγε λίγο άουτ. Στο 45’, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Ασλανίδη να ανατρέπει τον Μπιφουμά και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Βόλο με δέκα παίκτες.





Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Κηφισιά μπήκε αρκετά δυνατά και με ένταση στο παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο. Από τις αρχές της επανάληψης, οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, δημιουργώντας μια καλή στιγμή στο 51', όταν μετά από την άψογη συνεργασία των Μπιφουμά-Σολόα, το πλασέ του δεύτερου από τα όρια της περιοχής πέρασε αρκετά δίπλα από την εστία του Βόλου. Δευτερόλεπτα αργότερα, η επέλαση του Μπιφουμά από τα αριστερά και οι κόντρες, ευνόησαν τον Τετέι, ο οποίος νικήθηκε από τον Κόβατς στην μικρή περιοχή.

Με την πίεση των γηπεδούχων να εντείνεται, ο Λόπεθ προχώρησε σε αλλαγές στον άξονά του, ρίχνοντας... φρέσκα πόδια με τους Τσοκάνη και Τρουιγέ στο 53'. Μια κίνηση που είχε άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα του Βόλου, η οποία αμύνθηκε εξαιρετικά, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κόβατς. Ενδεικτικό είναι πως η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα για την ομάδα των Βορείων Προαστίων ήρθε στο 71' με τη γυριστή κεφαλιά του Τεσέιρα να περνάει άουτ. Στη συνέχεια, ο Βόλος είχε ένα ολιγόλεπτο ξέσπασμα, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, απειλώντας με διαδοχικά κόρνερ, αλλά και με το σουτ του Γκαρσία στο 75' που σταμάτησε στα σώματα.


Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, η Κηφισιά πίεσε, έψαξε το πολυπόθητο γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά, πέραν από τη φάση του 89' με το καλό σουτ του Τσανάτζια. Κάπως έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

MVP: Από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο κέντρο της άμυνας του Βόλου, καθαρίζοντας πολλές φάσεις για την ομάδα του.

Η... σφυρίχτρα: Ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης είχε να διαχειριστεί ένα ματς με μπόλικα νεύρα και αρκετή ένταση, τόσο εκτός, όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Συνολικά έβγαλε 7 κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες, οι δύο σε μέλη του Βόλου για διαμαρτυρίες.

Οι ενδεκάδες:


Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (83' Γιόβαντσιτς), Τεϊσέιρα, Τσάπαν, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Σολόα (66' Σνάιντερλαντ), Μενέντες, Μπιφουμά, Τεττέι, Κλωναρίδης (66' Ίλιεφ).
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Μύγας, Γκλάβτσιτς (45+1' Ράσιτς), Μπαριέντος (53' Τσοκάνης), Ντε Καμπς (53' Τρουιγέ), Κόμπα, Ασεχνούν (88' Μωραΐτης), Γκαρσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x