Stoiximan Super League

Ουσεϊνού Μπα: Απόλυτο νικών στα εντός έδρας ντέρμπι επί του «αιωνίου»

Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ουσεϊνού Μπα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (25/02, 20:30), με τον Σενεγαλέζο να μετράει μόνο νίκες απέναντι στους «πράσινους».

Ένα αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο συνοδεύει τον Ουσεϊνού Μπα ενόψει του προσεχή μεγάλου εντός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Super League (25/02, 20:30).

Όπως όλα δείχνουν, ο Σενεγαλέζος θα βρεθεί στη βασική ενδεκάδα δίπλα από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, δίνοντας συνέχεια στην παρουσία του στις βασικές επιλογές του Μίτσελ μετά την εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Λαμίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (19/02).

Έτσι, ο 27χρονος θα προσπαθήσει να επεκτείνει το νικηφόρο εντός έδρας σερί του απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού στις τρεις φορές που τέθηκε αντιμέτωπος μετράει ισάριθμες νίκες.

Η αρχή συνέβη τη σεζόν 2019/2020 όταν στο κεκλεισμένων των θυρών «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 1-0 επί του «αιώνιου» αντιπάλου του, με τον Μπα να αγωνίζεται βασικός σε όλη την αναμέτρηση.

Η συνέχεια έγινε την ίδια αγωνιστική περίοδο και συγκεκριμένα στα play-off, με τους «ερυθρόλευκους» να νικούν 3-0 με τέρματα των Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί και Καφού και τον Σενεγαλέζο να βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα και στα 90 λεπτά του ντέρμπι.

Τέλος, τη σεζόν 2020/21 ο Μπα βρέθηκε στο βασικό σχήμα στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, ένα παιχνίδι στο οποίο ο Χασάν σημείωσε δυο τέρματα και ένα ο Μπρούμα. Για το «τριφύλλι» το μοναδικό τέρμα είχε σκοράρει ο Φεντερίκο Μακέντα.

Συνολικά, σε έξι αναμετρήσει ο Μπα μετράει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ έχει δεχθεί τρεις φορές την κίτρινη κάρτα και μια την αποβολή, στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 τη σεζόν 2020/21.

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x