Κώστας Νικολακόπουλος

Κάτι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός, τώρα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την άποψη του ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει.

· Να είμαστε ρεαλιστές. Τα φετινά αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα μεγάλα παιχνίδια του, τα ευρωπαϊκά και τα ντέρμπι, είτε τα πάρουμε από την αρχή της σεζόν, είτε μεμονωμένα με τον Μίτσελ στον πάγκο, δεν είναι καλά. Και δεν μας προϊδεάζουν ευχάριστα ενόψει και των επόμενων μεγάλων αγώνων, των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας και με την ΑΕΚ εκτός έδρας, για να περιοριστούμε σε αυτά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

· Άλλωστε, αυτά τα δύο ντέρμπι έχουν τεράστια σημασία, διότι για να έχουν ένα νόημα για τον Ολυμπιακό τα πλέι οφς σε επίπεδο μάχης για την πρώτη δυάδα της βαθμολογίας, θα πρέπει να φτάσει στα πλέι οφς και να είναι κοντά στις δύο ομάδες που σταθερά είναι μπροστά από αυτόν στη βαθμολογία. Και για να είναι κοντά, πρέπει να φέρει καλά αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει μαζί τους. Δυστυχώς δε, ένα διπλό αύριο του ΠΑΟ και μία νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα, θα αφήσει τον Ολυμπιακό οκτώ και τέσσερις βαθμούς πίσω τους, με την ΑΕΚ να έχει την εκκρεμότητα του αγώνα της με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, άρα το -8 και το -4 του Ολυμπιακού μπορεί να γίνουν -8 και -7.

· Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην καταστρέφεται αύριο με μία ισοπαλία, υπό την έννοια ότι υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια και το -5 από τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι διαφορά που δεν καλύπτεται, όμως ξεκάθαρα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο, ιδίως με το σκεπτικό ότι και ισοπαλία να φέρουν στη συνέχεια στη Φιλαδέλφεια, θα είναι πιθανόν η διαφορά τους στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να φτάσει στους -7..

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Το θέμα είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός-κι αναφέρομαι φυσικά κυρίως στον Μίτσελ και στους παίκτες του, αλλά ακόμη και στον κόσμο και σε όλο τον οργανισμό. Και να το αλλάξει άμεσα, τώρα, από αύριο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πολύ απλά γιατί αυτό το οποίο κάνει τόσο καιρό δεν είναι αρκετό, δεν του βγαίνει.

· Τα αποτελέσματα είναι αμείλικτα. Ας αφήσουμε τον Ολυμπιακό προ Μίτσελ, με τα 0-4 από την Μακάμπι και την Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη κι από το -7 από τον Παναθηναϊκό στην 5η κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ας περιοριστούμε στον Ολυμπιακό του Μίτσελ, που αντικειμενικά είναι καλύτερος.

· Τι βλέπουμε; Στα εννιά πιο μεγάλα παιχνίδια του, πέντε ντέρμπι και τέσσερα ευρωπαϊκά, δεν έχει ούτε μία νίκη. Τα αποτελέσματα είναι πέντε ισοπαλίες (με ΠΑΟ 1-1, ΑΕΚ 0-0, ΠΑΟΚ 0-0, Γκαραμπάγκ 0-0, Φράιμπουργκ 1-1) και τέσσερις ήττες (από ΠΑΟΚ 1-2, ΑΕΚ 0-3, Γκαραμπάγκ 0-3, Ναντ 0-2). Από δε αυτά τα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός δεν τερμάτισε ούτε 3ος στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ (για να συνέχιζε στο Κόνφερενς Λιγκ), είναι με το ενάμιση πόδι εκτός τελικού Κυπέλλου και βρίσκεται μόνιμα πίσω από ΠΑΟ κι ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

· Να παρατηρήσουμε ότι….

· Πρώτον ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος εκτός παρά εντός έδρας!!! Μέσα στο Καραϊσκάκη έχει σώσει μόνο το 0-0 με την ΑΕΚ κι έχει ήττες κι από Γκαραμπάγκ κι από Ναντ κι από ΠΑΟΚ. Ενώ μακριά από το Καραϊσκάκη έχει τουλάχιστον τις ισοπαλίες στη Γερμανία, στο Αζερμπαϊτζάν, στην Τούμπα και στη Λεωφόρο κι έχει χάσει μόνο στη Φιλαδέλφεια.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Δεύτερον ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη επιθετική δυστοκία. Έχει σκοράρει μόνο τρία γκολ (στα 1-1 με Φράιμπουργκ και ΠΑΟ και στο 1-2 από τον ΠΑΟΚ) σε αυτά τα εννιά μεγάλα παιχνίδια του! Με τρία γκολ (και με έξι ματς στο μηδέν) τι μπορείς να κάνεις; Ειδικά όταν αμυντικά δεν μπορείς να κρατήσεις το μηδέν παρά μόνο σε άλλα τρία παιχνίδια (στα 0-0 με ΑΕΚ, Γκαραμπάγκ και ΠΑΟΚ), κι όχι μάλιστα αυτά στα οποία σκόραρες!

· Εν κατακλείδι, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός κάτι πρέπει να αλλάξει έχοντας πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στα εννιά μεγάλα παιχνίδια του. Τι ακριβώς πρέπει να το βρουν πάνω απ΄ όλους ο προπονητής κι οι παίκτες. Να μπαίνει η ομάδα καλύτερα; Να είναι οι παίκτες πιο αποφασιστικοί, πιο αποτελεσματικοί, πιο έξυπνοι; Να βγάλουν πιο πολύ τσαγανό και μεγαλύτερη συγκέντρωση; Να αλλάξει πλάνο ο προπονητής; Να βάλει άλλους παίκτες;

· Πάντως, για να σταματήσει αυτή η αρνητική» ιστορία με τα άσχημα αποτελέσματα, ιδίως δε μέσα στο Καραϊσκάκη, κάτι πρέπει να αλλάξει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x