Γερμανία

Το θρίλερ… κορυφώνεται

Πίσω από την Μπάγερν… χαμός. Σάλκε, Άιντραχτ και Λεβερκούζεν συνέχισαν με (δύσκολες) νίκες και νιώθει η μια την «καυτή» ανάσα της άλλης, στοχεύοντας στο Champions League. Ούτε τώρα το Αμβούργο.

Η «μάχη» για την Ευρώπη καλά κρατεί στη Γερμανία.

Μπορεί η υπόθεση τίτλος να έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, αλλά πίσω από την Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει να γίνεται… χαμός. Σε ένα μίνι-πρωτάθλημα που εξελίσσεται για τα εισιτήρια που οδηγούν σε Champions League και Europa League.

Η Ντόρτμουντ έχει το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση, αλλά βρέθηκε (πιθανόν προσωρινά) κάτω από αυτήν, καθώς συνέχισαν (έστω και με δύσκολο τρόπο) με νίκες Σάλκε, Άιντραχτ και Λεβερκούζεν.

Οι «βασιλικοί μπλε» ανέβηκαν δεύτεροι, μετά το εντός έδρας 1-0 επί της Χέρτα, που μια εβδομάδα πριν είχε φύγει με ισοπαλία από την «Allianz Arena» και από το παιχνίδι με την Μπάγερν. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Πιάτσα στο 37ο λεπτό, με σουτ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Ντι Σάντο και έτσι ήρθε η τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο -1 από τη Σάλκε παρέμεινε η Άιντραχτ, που λύγισε με το 1-0 το Ανόβερο με το γκολ του Ντα Κόστα στο 39’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στα επτά τελευταία ματς της ομάδας της Φρανκφούρτης. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ζωντανοί για κάτι θετικό μέχρι τέλους, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο, παραμένοντας στη μέση της βαθμολογίας.

Ακριβώς πίσω είναι η Λεβερκούζεν που -δίχως τον Ρέτσο στη σύνθεσή της- πέρασε με 2-1 από την έδρα της Βόλφσμπουργκ και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στο ματς με τη Σάλκε. Οι «ασπιρίνες» παρά την «κοιλιά» που έχουν κάνει τελευταία συνεχίζουν να διεκδικούν κάτι καλό και προσθέτουν πίεση από την πλευρά τους σε Ντόρτμουντ και όχι μόνο.

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι το Αμβούργο. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου (αγωνίστηκε σε όλο το ματς) δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Μάιντς, με την οποία έχουν τον ίδιο στόχο και με το 0-0 η απόστασή τους διατηρήθηκε στους επτά πόντους. Εντός της επικίνδυνης ζώνης είναι οι δύο ομάδες, αλλά οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς δυσκολότερη αποστολή. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, λόγω της δεύτερης κίτρινης Μπαλόγκουν στο 61’, αλλά δευτερόλεπτα μετά ο Κόστιτς δεν ευστόχησε σε πέναλτι.

Σε επαφή με την ευρωπαϊκή ζώνη παρέμεινε η Χόφενχαϊμ, που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ και την άφησε τρεις πόντους πίσω.



Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Παρασκευή, 2/3

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(5' Ζακάρια, 33' Μοϊσάντερ αυτ. - 59' Ντελανέι, 78' Γιόχανσον)

Σάββατο, 3/3 (16:30)
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(37' Πιάτσα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο 1-0
(39' Ντα Κόστα)

Αμβούργο-Μάιντς 0-0

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 0-2
(30' Κράμαριτς, 50' Γκνάμπρι)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-2
(79' Μεχμέντι-31' Αλάριο (πεν.), 78' Μπραντ)

Λειψία-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή, 4/3
Κολωνία-Στουτγκάρδη (16:30)

Δευτέρα, 5/3
Φράιμπουργκ-Μπάγερν (21:30)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Παρασκευή, 9/3
Μάιντς-Σάλκε (21:30)

Σάββατο, 10/3 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 11/3
Στουτγκάρδη-Λειψία (16:30)
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Δευτέρα, 12/3
Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία (21:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x