Euro 2024

Τοπαλίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Υπάρχουν ομοιότητες με την Εθνική 2004»

Για την πίεση που είχε ασκηθεί στον Ότο Ρεχάγκελ, όπως και στον Μίκαελ Σκίμπε μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιάννης Τοπαλίδης, τονίζοντας πως η Εθνική έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει σε νοκ άουτ παιχνίδια.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Τοπαλίδης στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για το αν μάθαινε ο Ότο Ρεχάγκελ την κριτική που του ασκήθηκε: «Πολλές φορές ήταν αρνητικός ο Τύπος και με ρωτούσε αν είναι όλα καλά. Δεν τον ενημέρωνα για το καθετί. Όταν του γινόταν πολύ σκληρή κριτική το έγραφαν και στη Γερμανία, το μάθαινε σίγουρα. Δεν υπήρχε λόγος να του κάνω το κεφάλι καζάνι με τέτοιες πληροφορίες».

Για το πώς εκλάμβανε την κριτική στις επιλογές του, όπως στις περιπτώσεις του Ζήκου και του Στολτίδη: «Ο κάθε προπονητής ξέρει την ομάδα του καλύτερα. Αυτός ξέρει αν θα πάρει βοήθεια από έναν παίκτη. Όταν όλοι έλεγαν για τον Ζήκο και τον Στολτίδη, επέμεινα και πήγε να τους δει. Για παράδειγμα, για τον Ζήκο είχε πει ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για να κληθεί. Του είπα ότι υπάρχει πίεση και μου απάντησε πως αυτοί που έχουμε ήδη στο κέντρο είναι καλύτεροι. Σκεφτόταν πως αν τους πάρει από πίεση θα αναγκαζόταν και να τους βάλει, ενώ είχε περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες που είχε ήδη επιλέξει».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικές ομοιότητες: «Η ομάδα έχει το θετικό ότι παίζει αμυντικά. Δεν μπορεί να παίζει με ομάδες πιο τεχνικές και να κάνει παιχνίδι. Εκ προϋποθέσεων υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τα καλύτερά μας αποτελέσματα τα φέραμε με κλειστή άμυνα και αντεπιθέσεις -δεν εννοώ σε παιχνίδια όπως με το Γιβραλτάρ ή την Κύπρο. Δεν μπορείς να παίξεις με την Ελλάδα τόσο επιθετικά. Το ήθελε και ο Ρεχάγκελ, θα το ήθελε οποιοσδήποτε, αλλά δεν γίνεται».

Για την προσπάθεια που είχε κάνει ο Ρανιέρι: «Το θέμα με τον Ρανιέρι ήταν συγκυριακό. Και χωρίς προπονητή να κατέβαινε αυτή η ομάδα δεν θα έβγαινε τελευταία στον όμιλο. Ξεκίνησαν στραβά, δεν ήταν τόσο κακή η Εθνική».

Για το αν μπορεί αυτή η Εθνική να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Βέβαια το πιστεύω, αλλά με κάποιες επισημάνσεις. Λένε ότι ήμασταν καλοί στα προκριματικά, αλλά δεν πιστεύω πως ήμασταν τόσο καλοί όσο παρουσιάζεται. Δεν κερδίσαμε δύο φορές καμία ομάδα από τις δυνατές του ομίλου, ούτε καν την Εσθονία. Υπάρχουν αδυναμίες. Βέβαια, από τα μπαράζ και μετά είναι νοκ άουτ παιχνίδια. Έχουμε δει -όχι μόνο από την Ελλάδα- ότι τότε είναι όλα δυνατά. Σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις. Θα παιχτεί η πρόκριση σε τέσσερις μέρες. Παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες ρόλο στα μπαράζ, ενώ στα νοκ άουτ υπάρχει μεγαλύτερη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει κάποια προτίμηση σε αντίπαλο για τα μπαράζ: «Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, είδα όλα τα παιχνίδια . Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, αλλά και με τις τέσσερις έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε. Η Ιταλία δεν κέρδισε τα Σκόπια. Είναι παγκόσμια δύναμη, αλλά δεν φέρνει τόσο καλά αποτελέσματα τελευταία. Πρέπει να τη σεβαστείς, αλλά υπάρχουν ελπίδες. Όλα μπορούν να συμβούν στα νοκ άουτ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x