Πορτογαλία

Τριάρα-«χαστούκι» για Μπενφίκα – Βασικός ο Βλαχοδήμος

Δεύτερη σερί ήττα για τους «αετούς», αυτή τη φορά εντός έδρας με 3-1 από τη Μορεϊρένσε. Βασικός ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στον πάγκο έμεινε ο Ανδρέας Σάμαρης.

Νέο σοκ για τη Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Μετά το κάζο της προηγούμενης εβδομάδας και την ήττα από τη Μπελενένσες, οι «αετοί» γνώρισαν δεύτερη συνεχόμενη, αυτή τη φορά μέσα στο «Ντα Λουζ» από τη Μορεϊρένσε με σκορ , στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αγωνίστηκε βασικός, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης έμεινε στον πάγκο.

Πλέον, η αντίπαλος της ΑΕΚ, από εκεί που οδηγούσε την κούρσα στην βαθμολογία, κινδυνεύει να βρεθεί στο -4 από την κορυφή, αν μια από τις Πόρτο ή Μπράγκα, νικήσουν στα δικά τους παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, πιστοποίησαν στον μέγιστο βαθμό την ανοδική τους πορεία, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη και τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Οι «αετοί» μπήκαν… φουριόζοι στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ προηγήθηκαν με τον Ζόνας. Η Μορεϊρένσε όχι μόνο δεν σοκαρίστηκε από το γκολ, αλλά σόκαρε το ίδιο γρήγορα την αντίπαλό της, ισοφαρίζοντας τρία λεπτά αργότερα με τον Τσικίνιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έφτασε στην πλήρη ανατροπή στο 16’ με τον Νούνο, «χτυπώντας» και πάλι με μια υποδειγματική αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Ράφα, ο οποίος αστόχησε, όμως, από πλεονεκτική θέση και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο και στο 36’ ήρθε το τρίτο «χτύπημα» από τους φιλοξενούμενους με τον Λουμ, σε μια φάση που ξεκίνησε από βολέ του τερματοφύλακά του.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρούι Βιτόρια προχώρησε σε δύο αλλαγές, με στόχο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλά δεν πέτυχε και πολλά πράγματα. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να «σπάσουν» την καλή οργανωμένη άμυνα της Μορεϊρένσε, που κρατούσε με σχετική άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους «αετούς», καθώς στο 76’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζαρντέλ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Καστίγιο έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτε και η Μορεϊρένσε πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα μέσα στη Λισσαβόνα με σκορ 3-1.

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική

Παρασκευή 2/11
Μπενφίκα-Μορεϊνένσε 1-3
(2’ Ζόνας - 5’ Τσικίνιο, 16’ Νούνο, 36’ Λουμ)

Σάββατο 3/11
Πορτιμονένσε-Μπελενένσες (17:30)
Μαρίτιμο-Πόρτο (20:00)
Μποαβίστα-Γκιμαράες (22:30)

Κυριακή 4/11
Φεϊρένσε-Τοντέλα (17:00)
Σάντα Κλάρα-Σπόρτινγκ (19:30)
Μπράγκα-Σετούμπαλ (22:00)

Δευτέρα 5/11
Ρίο Άβε-Νασιονάλ (21:00)
Τσάβες-Άβες (23:15)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Παρασκευή 9/11
Μορεϊρένσε-Πορτιμονένσε (20:00)
Σετούμπαλ-Φεϊρένσε (23:15)

Σάββατο 10/11
Άβες-Ρίο Άβε (17:30)
Μπελενένσες-Μποαβίστα (17:30)
Νασιονάλ-Μαρίτιμο (20:00)
Πόρτο-Μπράγκα (22:30)

Κυριακή 11/11
Γκιμαράες-Σάντα Κλάρα (17:00)
Τοντέλα-Μπενφίκα (19:30)
Σπόρτινγκ-Τσάβες (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x