Euro 2024

Τσιάρτας στον ΣΠΟΡ FM: «Το παιχνίδι με την Εσθονία έκρινε τον παράγοντα πρόκριση»

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τα δύο ματς της Ελλάδας με αντίπαλο την Εσθονία και το Βέλγιο.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM και τους Μάνο Σπανόπουλο και Αλέξανδρο Ξενικάκη

Για το ματς με την Εσθονία:
«Αιφνιδιάστηκα με τον τρόπο που έπαιξε η Ελλάδα με την Εσθονία, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο. Όταν βάζεις πλώρη να επανέλθεις σε τελικές φάσεις διοργανώσεων και τα τελευταία δέκα με δεκατρία χρόνια, με μια μικρή παρένθεση, έχεις μάθει να πρωταγωνιστείς πρέπει να παίζεις αλλιώς. Το παιχνίδι αυτό έκρινε τον παράγοντα πρόκριση. Η προσέγγιση ήταν πολύ κακή και φάνηκε να σεβαστήκαμε ή φοβηθήκαμε περισσότερο τον αντίπαλο, δεν ξέρω τι έγινε. Από το πρώτο λεπτό έπρεπε να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό. Από πλευράς προσώπων δεν νομίζω να έγινε και η καλύτερη επιλογή. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους πρέπει να δείξεις ότι το αφεντικό είσαι εσύ, να καθαρίσεις το ματς από το πρώτο ημίχρονο και εφόσον το επιτρέπει το σκορ και ο αντίπαλος, να κάνεις μια διαχείρηση δυνάμεων».

Για το παιχνίδι με το Βέλγιο: «Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη. Ξέραμε όλοι ότι οι Βέλγοι είναι το φαβορί για τον όμιλο, φτάσαμε σε αυτό το παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο. Βέβαια, πάντα οι δύσκολοι αντίπαλοι μας αντιμετώπιζαν αλλιώς, γιατί το έχουμε αυτό με τους καλύτερους αντιπάλους να δίνουμε τον καλύτερό τους εαυτό και με τους μικρότερους να τους υποτιμούμε. Το Βέλγιο απαρτίζεται από ονόματα που παίζουν στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το παιχνίδι προσεγγίστηκε να μην φάμε γκολ και το καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο και αυτό δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ότι θέλουμε να κυνηγήσουμε το γκολ. Υπάρχουν διαφορές στις ομάδες δεν λέω αλλά εμένα δεν μου αρέσει να παίζουμε στην έδρα μας και να προσεγγίζουμε το ματς σαν να παίζουμε εκτός. Να φύγει δηλαδή ο Δώνης με μακρινές μπαλιές ή ο Φορτούνης. Είχαμε μερικές στιγμές με τον Δώνη, όπως μπήκε το δικό τους γκολ εμείς είχαμε το δοκάρι με τον Σταφυλίδη. Παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη αλλά κυρίως έβλεπα πως εμείς θέλαμε να πάμε να κλέψουμε κάτι, την ισοπαλία. Προηγήθηκαν, ισοφαρσαμε και αυτό θα έπρεπε να μας δώσει μια ώθηση αλλά όχι να χάσουμε τα μυαλά μας. Πάντα όταν πετυχαίνεις ένα τέρμα, θέλει ένα πεντάλεπτο να δώσεις έμφαση στον αντίπαλο για να μην του επιτρέψεις να σε χτυπήσει. Φαινόταν ότι πηγαίναμε για την ισοπαλία αλλά δεν μπορούσαμε να την εξασφαλίσουμε. Καλύτερα να παίρναμε έναν βαθμό από το να χάναμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x