Ελλάδα

Τσιλιώτης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Η εισαγγελική απόφαση για την ΕΕΑ μου προκαλεί κατάπληξη»

Ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΕΑ, Χάρης Τσιλιώτης, εξέφρασε στον bwinΣΠΟΡ FM την εντύπωσή του για την κλήση μελών της Επιτροπής σε απολογία, για το θέμα με την πολυιδιοκτησία.

Για τα την κλήση μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμούμ από τον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την περιβόητη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, μίλησε ο Χάρης Τσιλιώτης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΑ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σχολίασε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» και στον Κυριάκο Θωμαϊδη τα τεκταινόμενα.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για την άποψή του για την κλήση συγκεκριμένων μελών της ΕΕΑ σε εξηγήσεις για το θέμα της πολυιδιοκτησίας: «Εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή και δεν έχω κληθεί να δώσω εξηγήσεις. Για να διαπιστωθεί η παράβαση καθήκοντος, χρειάζεται δόλος. Δεν αρκεί η βαριά αμέλεια. Ευθύνεται αστικά μόνο τότε».

Για το αν η καταγγελία Παναγόπουλου έπαιξε ρόλο σε ό,τι αφορά στον δόλο και την κλήση: «Δεν αρκεί από μόνη της η καταγγελία για να δημιουργήσει απλές ενδείξεις. Δεν μιλάμε για ενοχή. Θέλω να τονίσω για άλλα δημοσίευμα που λένε ότι οι εγκαλούμενοι θα καθίσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν, ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Δημιουργούν εντυπώσεις, δεν μιλάμε για κατηγορούμενους. Δεν την γνωρίζω, αλλά έχω πληροφορηθεί και ότι ο κ. Αρκούδης έχει υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Για τον κ. Αρκούδη έχω ιδία γνώμη, είναι άριστος συνάδερφος, η καταγγελία του κ. Παναγόπουλου είναι προφανώς αόριστη».

Για το γιατί η εισαγγελέας δέχτηκε την προκαταρκτική εξέταση: «Μου προκαλεί κατάπληξη, επειδή έχω παρακολουθήσει την υπόθεση. Με βάση τα νομικά που ξέρω, αν έχει κάτι υπόψιν που δεν έχω εγώ ως δικηγόρος, ή εσείς ως δημοσιογράφος η εισαγγελέας, είναι άλλο. Είμαι 30 χρόνια δικηγόρος, μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα, αν ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε θα κριθεί η υπόθεση από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων».

Για το αν είναι υπέρ του να υπάρχει ακαταδίωκτο: «Εύλογο είναι αυτό, για αυτό και έχουν εκφραστεί ενστάσεις κατά της συνταγματικότητας. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένσταση και να υποστηρίξει την κατηγορία, δεν μπορεί να το κάνει. Κάποια όργανα όπως είναι αυτές οι επιτροπές και οι ανεξάρτητες Αρχές, είναι ευάλωτα χωρίς να υπάρχει κάποιος αποχρών λόγος σε εντελώς αβάσιμες μηνύσεις. Δεν είναι μόνο η προστασία των προσώπων, είναι και η εύρυθμη λειτουργία των οργάνων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x