Γιώργος Ζαχαριάδης

Ποιος θα κοντράρει του χρόνου τον ΠΑΟΚ; Κανείς!

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την δοκιμασία της Ευρώπης, τις μεταγραφές που θα αλλάξουν την ιστορία του και το σίγουρο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Και καλά, δεν ενθουσιάστηκε κανείς με τον Σρνα (που δεν έμεινε) ούτε και με τον Χατσερίντι (που έρχεται) καθότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι μεν μια καλή προσθήκη αλλά, όχι ότι θα αλλάξει την ιστορία του ΠΑΟΚ…

Και ποιος περιμένε να έρθει ποδοσφαιριστής, είτε στο κέντρο της άμυνας, είτε στη μεσαία γραμμή, για να γίνει ο ΠΑΟΚ… champions league;

Στα επίπεδα που κινείται ο ΠΑΟΚ, θα αποκτήσει μερικούς καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά, θα είναι απλά καλύτερες επιλογές από τους υπάρχοντες, θα δέσει ακόμη περισσότερο ένα δουλεμένο σύνολο που αποδίδει και θα πάρει το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου.

Αν δεν συμβούν πάλι τέρατα και σημεία, με τις ανοησίες των ίδιων των ΠΑΟΚτσήδων ή με τις σπέκουλες των αντιπάλων, είναι προφανές ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ξεφύγει και να κατακτήσει ίσως και εύκολα το επόμενο πρωτάθλημα.

Αν κρίνω μάλιστα από όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, που ενώ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα –με όποιον τρόπο της δόθηκε…- έχει ήδη απώλειες και είναι σημαντικές αφού αφορούν στον προπονητή και στον καλύτερο παίκτη. Όχι ότι χάθηκε η ΑΕΚ… χάνοντας τον Χριστοδουλόπουλο και τον Χιμένεθ, αλλά, μια αναστάτωση της περνά αυτές τις μέρες κι αν είναι να ξεκινήσεις από αφετηρία ραγδαίων αλλαγών, ενώ έχεις κατακτήσει πρωτάθλημα, είναι ένα θέμα.

Φανταστείτε ο ΠΑΟΚ να είχε αλλαγή προπονητή και να έφευγε ο Βιεϊρίνια ή ο Πρίγιοβιτς. Ή ο Μάτος. Διακριτικά προσεγγίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα μιλήσουμε για επανεκκίνηση.

Νομίζω ότι η επόμενη χρονιά, αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει προσπάθεια για να αλλοιώσει την εικόνα του, αντί να την ενισχύσει, είναι απίθανο να χάσει το δρόμο για μια επιτυχία. Και δεν μιλάμε για το κύπελλο. Επιτυχία είναι το πρωτάθλημα είναι και η Ευρώπη. Είναι και η ευκαιρία που δίνεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με μια από τις Αγιαξ και Βασιλεία και να αποδείξει ότι έφτασε η ώρα, έχει την ωριμότητα να αλλάξει επίπεδο. Να κερδίσει θέσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να διασκεδάσει την περσινή απογοήτευση με τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ.

Με τον Χατσερίντι υπάρχει ενίσχυση αν και πολλοί προτιμούσαν έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Βαρέλα στο δίδυμο που θα δημιουργήσουν οι δυό τους. Πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι ασφαλής επιλογή με βάση το βιογραφικό του, τα σωματικά προσόντα και τις παραστάσεις του.

Η υπέρβαση θα γίνει με παίκτη της συνομοταξίας του Σουηδού Βερνμπλουμ, που είναι πολύ καλύτερος από αυτούς που όσα είχαν να προσφέρουν στη μεσαία γραμμή, το προσέφεραν. Πιο ικανοποιημένος είμαι από τον Σακχόφ. Περισσότερα από όσα περίμενα μου έδωσε.

Πάντως, οι μεταγραφές που θα έρθουν, μπορεί να είναι το μεγάλο θέμα, αλλά, οι μεταγραφές που θα οδηγήσουν παίκτες του ΠΑΟΚ σε άλλες ομάδες είναι που θα απασχολήσουν περισσότερο, καθότι θα πρέπει να καλυφθούν επαρκώς τα κενά τους.

Κενό δημιουργεί ο Πέλκας, κενό δημιουργεί ο Πρίγιοβτς. Αν φύγουν. Και εκεί νομίζω ότι πρέπει να μη λειτουργήσει ο ΠΑΟΚ ως εμπορική α.ε., αλλά, ως ομάδα που με το συμπαγές σύνολο θα εξαντλήσει τα περιθώρια, να κατακτήσει το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Δεν μπορώ να είμαι το ίδιο βέβαιος ότι θα κόψει πρώτος το νήμα αλλά γίνουν αλλαγές στο ρόστερ και αλλάξει η χημεία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x