Γιώργος Ζαχαριάδης

Ποιότητα, σταθερότητα, Kύπελλο και… του χρόνου βλέπουμε

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Λουτσέσκου και την… κλοπή του, το κύπελλο και το περιβόητο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα.

Υποκριτές και φαρισαίοι. Βγήκαν στη σέντρα για το… ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα της νεότερης ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας. Αποδείχθηκαν ευτράπελοι με τις διαπιστώσεις για το πρωτάθλημα που δεν είχε τελειώσει επειδή ο ΠΑΟΚ είχε πάρει φόρα και… όχι το πρωτάθλημα. Ούτε του το κλέψανε, όπως το φωνάζει ο Λουτσέσκου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο οποίος έχει μεγάλο συμφέρον να επιμένει και να αγγίζει τα σύνορα της γραφικότητας, μιλώντας για κλοπή. Γιατί είναι η δουλειά του που δεν αποδίδει, είναι και η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε και δεν ήταν καν προσωπική του υπόθεση, αλλά, υπόθεση του εργοδότη του και των προϊσταμένων του.

Και τι να πει ο άνθρωπος; Υπάλληλος είναι, στο ρυθμό που σφυρίζουν οι διοικούντες, μικροί και μεγάλοι, Έλληνες, Ρώσοι και Σλοβάκοι, θα χορεύει για πολύ καιρό.

Εμείς μπορεί να ξεχάσουμε τον Αρετόπουλο και τον Κομίνη, αλλά, ο Λουτσέσκου θα διηγείται στο εγγόνι του, ότι τη χρονιά που γεννήθηκε, το πρωτάθλημα δεν έφτασε στη Θεσσαλονίκη, το κράτησαν στην Αθήνα οι δικαστές.

Θα μου πεις οι δικαστές από μόνοι τους επενέβησαν; Όχι, βέβαια. Ο ένας έκανε θέατρο, οι άλλοι έδωσαν νέα διάσταση στον όρο τρομοκρατία και οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν προς συμφέρον της ΑΕΚ.

Ποιος μπορεί να μας πείσει ότι υπάρχει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και επικράτησε την πρώτη χρονιά της μεγάλης αλλαγής στην ΕΠΟ; Ποιος μπορεί να μας πει ότι δεν θα συνεχίσουμε και του χρόνου μία από τα ίδια;

Γιατί, ποιος είναι αυτός που εγγυάται ότι θα υπάρξει βελτίωση, έστω βελτίωση και θα ξεκινήσουμε από άλλη βάση.

Εγώ νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα δημιούργησε νέα δεδομένα, ρίζωσαν πλέον βαθιά στο ποδόσφαιρο οι χρήσιμες αλχημείες για να αλλάζει χέρια ο τίτλος μέσα στις δικαστικές αίθουσες και επειδή το νέο σύστημα δείχνει μεγάλη σταθερότητα, θα το εμπιστευθούν και του χρόνου. Όλοι τους.

Για τον ΠΑΟΚ η επιστροφή στην επόμενη περίοδο είναι το ζητούμενο και τα… υπολείμματα του φετινού πρωταθλήματος, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων (ό,τι απέμεινε) δεν θα αποφέρουν κάτι εντυπωσιακό.

Βρισκόμαστε μπροστά σε γενναίες αποφάσεις, που θα πρέπει να διαμορφώσουν οριστικά ρόστερ που δεν θα αμφισβητείται ούτε στο ελάχιστο και θα ξεπλύνει την περσινή ευρωπαϊκή ντροπή.

Μέχρι τότε, εξακολουθεί να συντηρείται με εξαιρετικής ποιότητας εμφανίσεις (όπως με τον Πανιώνιο) και το κύπελλο. Η κατάκτησή του, είναι το ελάχιστο ως επιβράβευση για όσα προσπάθησε να πετύχει φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x