Γιώργος Ζαχαριάδης

Πότε θα έρθει η ώρα του Ιβάν Σαββίδη;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη που αναζητεί αντίκρισμα στα εκατομμύρια που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ και είναι καιρός να το απολάβει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Τα χέρια πρέπει να του φυλάνε όταν μπαίνει στην Τούμπα. Με τιμές αρχηγού κράτους θα πρέπει να τον υποδέχονται όταν επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ και να τον χρυσώσει, όπως κάνει άλλωστε εδώ και τέσσερα χρόνια. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ευεργέτης για τον ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που δεν επέτρεψε να πέσει σε γενική ανυποληψία και να χάσει όσα έχουν απομείνει να διεκδικήσει σε κάθε σεζόν.

Προφανώς κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την… αποτελεσματικότητα του και κυρίως τους όρους με τους οποίους λειτουργεί αυτό που ονομάζει ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό τον τομέα, παρουσιάζει αδυναμίες και αυτό ίσως αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα, σε μια προσπάθεια, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι αποδώσει. Να είχε αποφέρει τίτλο ή τέλος πάντως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καταξίωση.

Περισσότερα έσοδα, μικρότερες απώλειες με χρήματα που πέφτουν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο.

Η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία μπαίνουν ακόμη οκτώ εκατομμύρια από το ταμείο του Σαββίδη, καταδεικνύουν το μέγεθος μιας επένδυσης που θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να έχει καλύτερη τύχη. Να έχει δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας κορμός που θα ανταγωνιστεί τους άμεσους αντιπάλους και δεν θα παρακολουθεί την ΑΕΚ να σηκώνει το κύπελλο ή θα βρίσκεται σε απόσταση 30 βαθμών από τον Ολυμπιακό της κορυφής. Και εδώ κάπου θα πρέπει να συζητήσουμε για επιλογές. Για όλους αυτούς που δήθεν θα αλλάξουν τις ισορροπίες και θα δώσουν στον ΠΑΟΚ ό,τι ακριβώς αναζητά εδώ και πολύ καιρό μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά, όλα κάτι πάει στραβά και δεν τα καταφέρνει.

Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές.

Είναι ίσως τα οικονομικά δεδομένα που δεν του επιτρέπουν να κάνει υπερβάσεις; Είναι που οι άνθρωποι που επιλέγουν ποδοσφαιριστές δεν λειτουργούν με ποδοσφαιρικές λογικές και δεν μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Δεν έχουν σκοπό να ανταγωνιστούν, αλλά, απλά να σχηματίσουν ένα ισχυρό σύνολο μεν, αλλά, όχι όσο χρειάζεται για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα.

Ολοι το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι μόνον οι διαιτητές και το κατεστημένο που φρενάρει τον ΠΑΟΚ. Το παραμύθι έπαψε εδώ και αρκετό καιρό να πείθει και να δικαιολογεί καταστάσεις. Όταν φτιάξει την ομάδα που θα φωνάζει ότι είναι καλύτερη από τους υπόλοιπους και από τον πρωταθλητή, θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα. Θα έχει απογυμνώσει το σύστημα με την απόδοση, τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να τον εμποδίσει στο δρόμο του για μια σπουδαία διάκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x