Γιώργος Ζαχαριάδης

Πότε θα κάνεις μεταγραφές μεγάλης ομάδας Ιβάν Σαββίδη;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που έχει χάσει την ψυχραιμία του και τον προπονητή που δεν εμπνέει τους ποδοσφαιριστές.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Όταν ένας προπονητής ψάχνει να βρει γιατί δεν παίζουν οι ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζιόλης, που υποτίθεται ότι αποδίδει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγώνα, τότε έχει παραδεχθεί ότι δεν έκανε τις σωστές επιλογές, όταν έφερε καμιά δεκαριά ποδοσφαιριστές το περασμένο καλοκαίρι. Όταν έχει περάσει το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και μετά από το σκληρό πρόγραμμα με τους δυνατούς αντιπάλους, δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη εντός έδρας με τις ομάδες της ουράς, μου φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχοι της ίδιας του της ομάδας.

Και πολύ περισσότερο, της επικοινωνιακής του λογικής, αφού, δεν είναι δυνατόν να λέει ότι πίσω από αυτοί που ΔΕΝ παίζει ο ΠΑΟΚ, κρύβεται κάτι που δεν μπορεί να αναφέρει. Έτσι διαμορφώνει το κλίμα της αβεβαιότητας που σε τελική ανάλυση που φαίνεται ότι είναι ένα ακόμη σημάδι ότι δεν τα πάει πολύ καλά με τους παίκτες. Και δεν είναι ότι δεν έχει καλές σχέσεις. Είναι ότι δεν τους εμπνέει στο βαθμό που θα έπρεπε και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο.

Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι υπεύθυνος για τη χημεία της ομάδας, ο Άρνεσεν επίσης είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στην ομάδα αυτή. Και εκείνο που αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι ότι δεν προχωρά το υποτιθέμενο πρότζεκτ, ούτε θα προχωρήσει ποτέ αν ο Ιβάν Σαββίδης αποχωρήσει από την Τούμπα με τα μούτρα κατεβασμένα και με αφρούς. Ούτε μέσα από τις πολύωρες συσκέψεις ανειδίκευτων για το ποδόσφαιρο, όπως αυτές που γίνονται συχνά, υπό την ηγεσία του Σαββίδη, με τη συμμετοχή του Αγγελίδη και της Γκοντζάρεβα. Δεν θα δώσουν αυτοί τις λύσεις σε μέρες που η ομάδα χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, έναν προπονητή που θα πάρει αποφάσεις και δεν τα χάνει επειδή το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο με τον προτελευταίο Παναιτωλικό και θα κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να πάρει το τρίποντο.

Δεν θα λυθούν τα προβλήματα μέσα από τις πολύωρες συσκέψεις στο Μακεδονία Παλλάς. Αυτό έχει αποδειχθεί.

Προφανώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες για την επιτυχία, είτε απέναντι στους ουραγούς, είτε απέναντι στους πρωτοπόρους, όταν η ομάδα αποκτήσει προσωπικότητες στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο.

Με εμπειρία και όχι μόνο με διάθεση και πάθος, που ουσιαστικά είναι δύο στοιχεία τα οποία κρύβουν τελικά τις ουσιαστικές αδυναμίες και οδηγούν σε αδιέξοδα. Ούτε από μόνο του το πάθος, ούτε η όρεξη για δουλειά θα φτάσουν τον ΠΑΟΚ ψηλά.

Μεταγραφές σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Προπονητές με προσωπικότητα είναι συνήθως η πιο επιτυχημένη συνταγή. Και μέχρι σήμερα δεν την έχει ακολουθήσει ο Σαββίδης.
Εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, αλλά, δεν έφτασαν ποτέ, δεν ήταν ποτέ αρκετές για να εκτοξεύσουν τον ΠΑΟΚ. Διότι ήταν μεμονωμένες (και απομονωμένες…) επιλογές, χωρίς στήριξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x