Γιώργος Ζαχαριάδης

Πού θα χάσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την πορεία του ΠΑΟΚ και την κλήρωση με την ΑΕΚ στα ημιτελικά και δεν βλέπει να χάνει πουθενά.

Με την εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ και κυρίως λόγω της ωριμότητας με την οποία αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν είναι να την επιλέγεις σε αγώνα νοκ άουτ. Είναι να την διαχειρίζεσαι σε διπλή αναμέτρηση, αν είναι να σου τύχει, θέλεις το μπαλάκι να λέει ΑΕΚ, το πρωί της Δευτέρας, στην κλήρωση των ημιτελικών. Δεν είναι η πιο μεγάλη σου επιθυμία να τη βρεις στον τελικό. Αν και είναι αρκετά μακριά για να είμαστε ασφαλείς στις εκτιμήσεις μας.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Αλλά, αυτή την περίοδο, η ΑΕΚ κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό, ως ο άμεσος αντίπαλος του ΠΑΟΚ για το τίτλο. Το κέρδισε αυτό η ΑΕΚ, δεν της χαρίστηκε κάτι. Και μάλιστα, επειδή θα έρθει στην Τούμπα με πολλά δυνατά παιχνίδια, πιο δυνατά από αυτά που θα έχει δώσει ο ΠΑΟΚ και τουλάχιστο δύο παραπάνω, λόγω του Europa League, δεν είναι απλά υπολογίσιμη, είναι διεκδικήτρια με τα όλα της.

Προφανώς, όλα αυτά, εξαρτώνται από την πορεία και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, μέχρι να φτάσει το αγώνας, στις 11 Μαρτίου.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι ο ρυθμός του είναι εντυπωσιακός και η ολοκληρωτική επικράτηση συνδυάζεται είτε με απόλυτη ευστοχία (όπως στο Περιστέρι) είτε με νίκες με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο. Δεν αντέχει ομάδα απέναντί του, σπάει, καταρρέει και υποχωρεί. Από ένα σημείο και ύστερα, παραδίδεται και ο ΠΑΟΚ δείχνει ασυναγώνιστος.

Με την εικόνα του πείθει πλέον ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα τον σταματήσει. Είναι θέμα αποκλειστικά του ίδιου του ΠΑΟΚ, των χειρισμών στο εσωτερικό της ομάδας, των παικτών και του προπονητή: αν στραβώσει κάτι στα αποδυτήρια, αν δεν έχουν διάθεση, μόνο τότε θα χάσει ο ΠΑΟΚ αγώνα, κι αυτό θα είναι κάτι παροδικό και δεν νομίζω ότι θα υποστεί κάτι μεγαλύτερο από… ισοπαλία, στη χειρότερη περίπτωση κι αυτή με πολύ ατυχία, όπως θα μπορούσε να είχε προκύψει στο Αγρίνιο.

Αυτό ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να προκύψει για τον σημερινό ΠΑΟΚ και πάλι το απέφυγε. Που να χάσει λοιπόν;

Με τη Λάρισα; Πως θα τελειώσει το ματς με τον Ολυμπιακό, στις 25 του μήνα; Μόνο νίκη μπορώ να δω και με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός της ΑΕΚ, θα δούμε γκολ και θέαμα κι αυτό θα είναι μεγάλο δώρο για τους πιο φανατικούς.

Να κάνει… στάση στην Τρίπολη; Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συζητούμε αυτό το ενδεχόμενο για τον ΠΑΟΚ που βλέπουμε εδώ και ένα αν όχι δύο μήνες.

Να πάει στο Περιστέρι και να χάσει; Καλά, ας το αφήσω αυτό το παιχνίδι, γιατί όλο το σκηνικό με τους τρεις δανεικούς είναι που με εκνευρίζει. Αλλά, και πάλι δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Είναι ο ΠΑΟΚ που θα κερδίζει και αν τυχόν χάσει ή φέρει ισοπαλία, είναι επειδή το… επέλεξε με την απόδοση ή την ατυχία του. Δεν γίνεται αλλιώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x