Γιώργος Ζαχαριάδης

Πρόκριση, μεταγραφές, Λουτσέσκου, σοβαρευτείτε…

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για τον ΠΑΟΚ της εύκολης ρεβάνς, των μεταγραφών, που και φέτος καθυστερούν και για την πρώτη του Λουτσέσκου, που δεν έκανε πολλά πράγματα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Οι προσωπικότητες μέτρησαν στην πρώτη νίκη και ενδεχομένως στην πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο ΠΑΟΚ του Πρίγιοβιτς ήταν που έφτασε σε σκορ με δύο γκολ διαφορά. Όχι του Λουτσέσκου, ούτε κανενός άλλου που νομίζει ότι έστησε ομάδα για να φτάσει νίκη ή άλλαξε κάτι στον υπνοτισμένο ΠΑΟΚ του Στανόγιεβιτς.

Μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Το μόνο που υπάρχει είναι ο Πρίγιοβιτς, λίγο θράσος από τον Πέλκα και τον Ενρίκε, κάποιες καλές στιγμές του Κάμπος και ένα σωρό… αφέλειες του Λέοβατς που ήταν εφιαλτικός, του Μάτος που φέτος τον ψάχνουμε…

Το 3-1 ήταν το αποτέλεσμα και είναι ό,τι καλύτερο προκύπτει από μια εμφάνιση της ομάδας που ψάχνει να βρει που πατά και που βρίσκεται και δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια ακριβώς θα είναι η φυσιογνωμία της καθότι εκρεμμεί μία κίνηση βασικού ίσως κι άλλη μία.

Ετσι όπως πάει το πράμα, μία θα γίνει, του Ελ Καντουρί και δεν βλέπουμε κάτι περισσότερο, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι πάλι θα είναι λειψός ο ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού.

Πάντως, πάει σε ρεβάνς με μια ομάδα, αυτή την περιβόητη Όστερουντς, που παρέδωσε ένα σύντομο μάθημα: Πως είναι οι πραγματικές ομάδες, παίζοντας ως αξιόπιστο σύνολο, δεμένο, με συνεργασίες, με λογικές επιλογές και σωστές θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι όχι… άρτζι μπούρτζι και λουλάς.

Αν και της έλειπε η ποιότητα και σε ένα άλλο σημείο της σεζόν, όταν κι ο ΠΑΟΚ θα ήταν πιο έτοιμος, θα είχε φύγει από την Τούμπα με μια πεντάρα, ήταν ένας αξιοπρόσεκτος αντίπαλος.

Το τεστ με τους Σουηδούς που έκαναν ξαφνικά όνομα στην Ευρώπη, βρίσκοντας μπόσικο τον Τούντορ (ωχ Θέε μου…) και τη Γαλατά, ήταν δυνατό.

Ωστόσο, στα μάτια του Λουτσέσκου που κανάκευε τους νέους του ποδοσφαιριστές υποστηρίζοντας ότι είναι οι καλύτεροι και άλλα τέτοια, δεν αναδείχθηκαν σπουδαία στοιχεία. Δεν έδειξαν πράγματα οι ποδοσφαιριστές του για να τον πείσουν ότι… αυτό πραγματικά είναι και θα τον δικαιώσουν. Επαναλαμβάνω, ίσως να είναι ακόμη υπνωτισμένοι από τον Στανόγιεβιτς, που φόρτωσε ο Μίχελ και ο Βούκιτς στον ΠΑΟΚ και όταν διαπίστωσαν ότι στο καρδιογράφημα είχε… ευθεία γραμμή, τον απέλυσαν. Μόνο όταν του έδειξαν την πόρτα της εξόδου πήρε ανάποδες και συγχύστηκε. Ήταν η πρώτη φορά που τον είδαν ντουμανιασμένο.

Ο ΠΑΟΚ θα μπει σε μια διαδικασία διαχείρισης του 3-1, παίζοντας σε τεχνικό χορτάρι, στην έδρα της σουηδικής ομάδας και σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 12-13 βαθμούς. Δεν είναι δα και Survivor, αλλά, θα βρεθούν πολλοί να μας πείσουν ότι κάτι πολύ σημαντικό θα πάει να κάνει στη Σουηδία, την ερχόμενη Πέμπτη, για να σφραγίσει την είσοδο τους ομίλους, ενώ ήδη θα πρέπει να ασχολείται με όλα τα υπόλοιπα και κυρίως να τελειώνει, έστω και με την μεγάλη καθυστέρηση, τις μεταγραφές του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x