Γιώργος Ζαχαριάδης

Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ με… application

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον πρωτάθλημα-application, για τον Στανόγιεβιτς και τον Λουτσέσκου, για τον Μίχελ, που δεν αποφασίζει τελικά ως αθλητικός διευθυντής.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τόση κουβέντα που γίνεται για τον τίτλο κι αν θα τον κατακτήσει ο ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου, που λίγο έλειψε να πεισθώ ότι πρόκειται για ένα… application: το κατεβάζεις στο κινητό σου κι από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεσαι πρωταθλητής.

Ξεχνάμε, όμως, ότι:

-Ο προπονητής απέδειξε ότι δεν πολύγνωρίζει –μάλλον παραγνωρίζει…- τι ακριβώς συμβαίνει με το ρόστερ της ομάδας του και αλλάζει άρδην τις λογικές του ψάχνοντας να βρει λειτουργικό σχηματισμό.

-Κανείς δεν έχει αποκτήσει συγκεκριμένο ρόλο ή έστω ένα υποτυπώδη αγωνιστικό ρυθμό για να μπει πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ας πούμε ότι είναι νωρίς, αλλά, μη τυχόν προκύψει πατατράκ αποκλεισμού από την Ολιμπίκ…

-Η εικόνα των φιλικών είναι ανησυχητική.

-Δεν υπάρχει ακόμη ταυτότητα για μια ομάδα που λέει ότι θα κάνει πρωταθλητισμό και επιπλέον,

-Υπάρχουν σοβαρά κενά, δεν έχουν αποκτηθεί ποδοσφαιριστές που θα αλλάξουν την εικόνα της, ενώ δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να καθυστερήσει η απόκτησή τους.

Όλα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν, πριν φτάσουμε στον περιβόητο πρωταθλητισμό, που είναι το ζητούμενο για μια ακόμη χρονιά, αλλά, το θέμα είναι να το θες και να το δείχνεις με τις επιλογές σου.

Συν τοις άλλοις, είναι που –και φέτος- υπάρχει μια «ύποπτη» πολυφωνία στις επιλογές του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, σε σημείο παρεξήγησης κι αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας που παρακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ. Ο Βούκιτς, ο Τσιστιακόφ, κάποιος άλλος φίλος στο Ροστόφ, ένας μάνατζερ και… περιστασιακά ο Μίχελ. Που στο κάτω κάτω της γραφής θα έπρεπε να είναι ο πρώτος και ενδεχομένως ο μοναδικός που θα έλεγχε την κυκλοφορία στο ρόστερ και θα αποφάσιζε (τουλάχιστο θα… γνωμοδοτούσε) για τον προπονητή.

Μέχρι σήμερα, έχει κάνει τις λιγότερες επιλογές και ίσως αυτό να δημιουργεί ένα εσωτερικό θέμα, που καλό θα είναι να μην αγγίξει πουθενά την ομάδα.

Η συζήτηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από τις πιο κρίσιμες επιλογές της περιόδου, που γίνονται το καλοκαίρι. Κι αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα, δεν έχουν γίνει δα τόσο ουσιαστικές που θα εκτοξεύσουν τον ΠΑΟΚ. Εκτός κι αν απομονώσουμε όσα «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο οι φίλοι της ομάδας που επιμένουν ότι η ανατροπή θα γίνει για τον ΠΑΟΚ, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, διότι ο εκλεκτός Βαγγέλης Γραμμένος θα πάρει την ΕΠΟ και θα αλλάξει το σύστημα. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρχει άλλο… σύστημα, αλλά, αυτό το «μαξιλαράκι», του Γραμμένου, που υποστηρίζεται από τον Σαββίδη, είναι μια καφενειακή προσέγγιση.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι ξεκάθαρο, ότι αν δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα αλλάξουν τον ΠΑΟΚ, σε καθοριστικά σημεία της ενδεκάδας, στο κέντρο της άμυνας και στο κέντρο, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης, ίσως να μην είναι αρκετό ούτε κι αυτό, αν δεν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στη νέα του ομάδα ο Στανόγιεβιτς κι αν δεν στηριχθεί όσο είναι απαραίτητο για να μην απειλείται από τον Λουτσέσκου, τον οποίο –και επισήμως- έχρισε υποψήφιο ο Μίχελ. Κι αυτό μου φαίνεται ότι είναι κτύπημα κάτω από τη μέση. Κι αν δεν είναι αυτό, είναι μήνυμα, προς όλους, ότι αν κάτι δεν πάει καλά, ο Λουτσέσκου, που είναι ελεύθερος, θα αντικαταστήσει τον Στανόγιεβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x