Χρήστος Ρομπόλης

Κομμένα τα χασμουρητά

Δεν ξέρω αν η Εθνική θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν ξέρω αν η Εθνική θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ούτε εφόσον με το καλό πάει στο Λονδίνο αν θα έχει υψηλές βλέψεις και ανάλογα μεγάλες επιτυχίες με αυτές του πρόσφατου παρελθόντος. Εκείνο-πάντως-που δεν χωρά αμφιβολία είναι πως αυτή την ελληνική ομάδα χαίρεσαι να τη βλέπεις. Με το μπάσκετ που παίζει έκανε τα άγρια χαράματα να μοιάζουν απογευματάκι και εξαφάνισε τα χασμουρητά.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Τόσο ελκυστικό μπάσκετ θυμάμαι την Εθνική να παίζει τα τελευταία χρόνια μόνο στο-τι σύμπτωση-Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας το 2008, συνδυάζοντας και τότε ουσία με θέαμα. Κακά τα ψέματα, το show time δεν είναι το πρώτο ζητούμενο της ελληνικής σχολής στο άθλημα, καθώς αυτή στηρίζεται κατά βάση στην άμυνα και το «εγκεφαλικό» παιχνίδι στην επίθεση.

Η νέα Εθνική ομάδα έρχεται-κατά πώς φαίνεται-να αλλάξει τα δεδομένα. Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το περίσσευμα ενέργειας και αθλητικών προσόντων των παικτών της δεν διστάζει να ανοίξει το ρυθμό, να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και τελικά να κερδίζει επιδιώκοντας όχι να… φάει λιγότερους πόντους, αλλά να πετύχει περισσότερους.

Ασφαλώς η αμυντική συμπεριφορά και ο έλεγχος των ριμπάουντ χρήζουν βελτίωσης, αφού η εικόνα του πρώτου μέρους δεν ήταν καθόλου καλή και όσο καλή ήταν επιθετικά η Εθνική, τόσο ευάλωτη ήταν στο άλλο μισό του παρκέ. Όμως στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου μέρους βρέθηκε η κατάλληλη ισορροπία ήρθε η νίκη.

Η Νιγηρία είναι αν μη τι άλλο ένας βατός αντίπαλος στο δρόμο για τα ημιτελικά. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα, όπως φάνηκε στο φιλικό της περασμένης εβδομάδας στη Βραζιλία, αλλά με τη δέουσα προσοχή η Εθνική δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στην τετράδα. Κι εκεί όλα δείχνουν πως θα περιμένει η Ρωσία. Θεωρητικά η ισχυρότερη ομάδα του Προολυμπιακού Τουρνουά, που όμως δεν είναι ανίκητη. Συν τοις άλλοις, δεν έχει στις τάξεις της τον τραυματία Βορόντσεβιτς, ενώ πιθανώς να λείψει και ο λαβωμένος Μοζγκόφ, που παραδοσιακά κάνει… πάρτι απέναντι στην Ελλάδα. Ακόμη και με ήττα εκεί, ωστόσο, δεν χάνεται τίποτα, αφού ο μικρός-μεγάλος τελικός προσφέρει δεύτερη ευκαιρία για το Λονδίνο. Και η καλή Εθνική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις τέσσερις ομάδες από το άλλο ταμπλό (Λιθουανία, Δομινικανή Δημοκρατία, ΠΓΔΜ και Πουέρτο Ρίκο) που είναι υποψήφιες να βρεθούν στο δρόμο της την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x