Χρήστος Ρομπόλης

Κοπιάστε να τον εκθρονίσετε

Περισσότερο από μία νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός με την επίδειξη ισχύος που έκανε απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Περισσότερο από μία νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός με την επίδειξη ισχύος που έκανε απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Δεν πάει να έχασε βασικά στελέχη, να μείωσε το μπάτζετ και να προερχόταν από προετοιμασία μετ’ εμποδίων λόγω πολλών τραυματισμών και καθόλου (ας μας συγχωρέσει το συμπαθές Μαρούσι) επίσημων αγώνων... Ο Παναθηναϊκός βροντοφώναξε «Μολών λαβέ» σε όποιον φιλοδοξεί να τον εκθρονίσει συντρίβοντας εν μέσω τόσων προβλημάτων την πρωτοπόρο και μοναδική αήττητη ομάδα της ACB.

Η ύπαρξη ενός σταθερού κορμού σε συνδυασμό με την παγιωμένη αγωνιστική «σφραγίδα» του Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι της ομάδας ελαττώνουν έως... εξαλείφουν τις όποιες «ασθένειες» μπορεί να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο ξεκίνημα της περιόδου. Αυτό, άλλωστε αποτελεί το μόνιμο πλεονέκτημα των «πρασίνων» έναντι των ανταγωνιστών του στην Ευρώπη (αλλά και στην Ελλάδα) όλα αυτά τα χρόνια. Τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες αλλάζουν διαρκώς αγωνιστική φιλοσοφία, πρόσωπα ή-όπως επιτάσσει η μόδα-ενισχύονται με ΝΒΑερ με ημερομηνία λήξεως, ο έτοιμος από... καιρό και με μετρημένες/προσεγμένες προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό του Παναθηναϊκός ξεκινά τον μαραθώνιο έχοντας προβάδισμα αρκετών μέτρων.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκει πάντα τις λύσεις στα όποια κενά προκύψουν. Πέρυσι ήταν Σπανούλης, Πέκοβιτς και Γιασικεβίτσιους που αποχώρησαν, φέτος Φώτσης, Νίκολας και (ο απροσάρμοστος) Τέπιτς, αλλά ο «Ζοτς» καταφέρνει να βρίσκει τις λύσεις. Όχι, όπως θα περίμενε κανείς ή όπως πράττουν οι περισσότεροι συνάδελφοί του αναζητώντας τους αγωνιστικούς κλώνους των αποχωρήσαντων, αλλά προσαρμόζοντας το παιχνίδι στις δυνατότητες του δυναμικού του. Ο Λόγκαν δεν είναι Νίκολας, ούτε ο Σμιθ... Φώτσης, αλλά παρότι υστερούν σε κάποιους τομείς των προκατόχων τους, μπορούν να δώσουν στο νέο Παναθηναϊκό πράγματα που έλειψαν. Αρκεί αμφότεροι να αποβάλουν από πάνω τους τα «σύνδρομα» που κουβαλούσαν αγωνιζόμενοι σε ομάδες μικρότερου έως πολύ μικρότερου βεληνεκούς και να αντιληφθούν πως πλέον δεν είναι πρωταγωνιστές ενός ερασιτεχνικού περιφερειακού θιάσου, αλλά ρολίστες έως κομπάρσοι στο... Μπρόντγουεϊ.

Ασφαλώς αδυναμίες εμφανίστηκαν πολλές και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε στο γρήγορο ρυθμό της Ουνικάχα, εμφάνισε αδυναμίες στην άμυνα και κυρίως στο αμυντικό ριμπάουντ, ενώ δεν έλειψαν τα «νεκρά» διαστήματα. Όλα αυτά μπορούν να στοιχίσουν απέναντι στους ισχυρότερους αντιπάλους που δεδομένα θα βρουν στο δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη οι πρωταθλητές. Όμως όταν οι «πράσινοι» τα καταφέρνουν περίφημα τόσο νωρίς και υπό τέτοιες συνθήκες, ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσουν όταν... πάρουν φόρα;

Απορίες σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x