Στο πανίσχυρο τουρνουά της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προολυμπιακή ομάδα κατάφερε να κατακτήσει ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο, μαζεύοντας σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που γίνεται, ώστε οι αθλητές μας να έχουν την καλύτερη δυνατή κλήρωση στο τουρνουά που θα κρίνει την πρόκριση για το Τόκιο τον ερχόμενο Απρίλιο στο Μιλάνο.

Υπό την καθοδήγηση των προπονητών της προΟλυμπιακής ομάδας, Θοδωρή Ζηνέλη και Χρήστου Αλμασίδη, και οι τρεις ελληνικές συμμετοχές κατέκτησαν μετάλλιο. Στην κορυφή των -80 κιλών βρέθηκε ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου το 2019, Απόστολος Τεληκωστόγλου, ενώ δεύτερη στα -57 κιλά ήταν η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Νέους το 2018, Φανή Τζέλη. Το χάλκινο μετάλλιο στα -68 κιλά, όπου συμμετείχαν συνολικά... 42 αθλητές (!), κατέκτησε ο Κώστας Χαμαλίδης.

Η προΟλυμπιακή ομάδα αναχωρεί την Τρίτη για την Ιορδανία, όπου θα παραμείνει για προετοιμασία δύο εβδομάδων.

«Όλα κύλισαν κατ` ευχήν. Και οι τρεις αθλητές μας είχαν εξαιρετική αγωνιστική παρουσία. Έπαιξαν όλοι εκπληκτικούς αγώνες και κέρδισαν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ταεκβοντό. Κρίμα για την Τζέλη γιατί θα μπορούσε να είχε το χρυσό απέναντι στην Τουρκάλα αντίπαλό της», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Ζηνέλης.

«Τα τρία μετάλλια στο Φουτζέιρα αποτελούν το ιδανικό ξεκίνημα για τη χρονιά. Πήραμε τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, δεδομένου ότι το τουρνουά ήταν κατηγορίας G2, ενώ, εκτός των άλλων, κάναμε αισθητή την παρουσία μας, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις κορυφαίες ασιατικές διοργανώσεις.

Κρίμα για τη Μητσοπούλου που είδε όλο το πρωτάθλημα από την κερκίδα, λόγω τραυματισμού. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε κι αυτή να είναι στα μετάλλια. Τα πάντα, όμως, είναι μέσα το πρόγραμμα. Ας έχουμε υπομονή μέχρι την επόμενη διοργάνωση», κατέληξε ο κ. Ζηνέλης.