Μαχητικά Αθλήματα

Σε κίνδυνο η συμμετοχή της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020!

Σε εξαιρετικό κίνδυνο βρίσκεται η συμμετοχή της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Σε εξαιρετικό κίνδυνο βρίσκεται η συμμετοχή της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Skysports η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απευθυνόμενη στην Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (AIBA) υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης του αθλήματος στη λίστα των ΟΑ 2020 εάν δεν ξεκαθαρίσει η εικόνα σχετικά με το διοικητικό σώμα της.

Η ΔΟΕ επικαλείται ότι με το ισχύον καθεστώς δεν μπορούν να υπάρξουν οι απαραίτητες συμφωνίες για την ασφάλιση των αθλητών κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός αθλήματος.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα υπήρξε αλλαγή στην προεδρία της AIBA, με τον Γκαφούρ Ρακχίμοφ να αναλαμβάνει χρέη προέδρου. Ο Ρακχίμοφ κατηγορείται από τις αμερικανικές Αρχές για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν –βέβαια- αποδείξεις.

Ωστόσο η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι εάν δεν τακτοποιηθούν ορισμένες εκκρεμότητες όπως η ξεκάθαρη εικόνα της διοίκησης της ΑΙΒΑ, της ηθικής της και τέλος των οικονομικών της τότε δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι διαδικασίες.

Πηγή: topranknews.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x