Θαλάσσια Σπορ

60o Ράλλυ Αιγαίου: η αναχώρηση για την Ίο και η λαμπερή απονομή επάθλων στη Σύρο

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση στις 11 το πρωί από το Γαιδουρονήσι, στο ανατολικό τμήμα της Σύρου, με άνεμο βόρειο βορειοανατολικό, εντάσεως 15 μιλίων.

Πλώρη από τη Σύρο για την Ίο έβαλαν το πρωί της Τετάρτης τα σκάφη που λαμβάνουν μέρος στο επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου.

Μετά την πρώτη ιστιοδρομία, όπου ο Αίολος δεν βοήθησε τα πληρώματα, άπαντες πλέον περιμένουν να φυσήξει στο Αιγαίο προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο δεύτερο σταθμό του Ράλλυ.

Η επιτροπή αγώνα πάντως λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες (άπνοια) τροποποίησε την διαδρομή της δεύτερης ιστιοδρομίας από τη Σύρο στην Ίο, ορίζοντας ώς βαθμολογική πόρτα μόνον για τα σκάφη της κατηγορίας SPORT τη νησίδα Στρογγυλό.

Τα σκάφη λοιπόν πήραν εκκίνηση στις 11 το πρωί από το Γαιδουρονήσι, στο ανατολικό τμήμα της Σύρου, με άνεμο βόρειο βορειοανατολικό, εντάσεως 15 μιλίων. Μετά από 49 συνολικά ναυτικά μίλια θα τερματίσουν στην Ίο.

Η απονομή των επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας από την Βουλιαγμένη στη Σύρο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο εστιατόριο «Αλλού Γυαλού» στο Κίνι, εκδήλωση η οποία ήταν προσφορά της ONEX NEORION SYROS SHIPYARDS. Ο διοργανωτής Πανελλήνιος Όμιλος Ανοικτής Θαλάσσης τίμησε τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην φιλοξενία του 60ου Ράλλυ Αιγαίου στη Σύρο.

60o Ράλλυ Αιγαίου: η αναχώρηση για την Ίο

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους, ο Προέδρος & Δ/ντας Συμβούλος του ομίλου ONEX Πάνος Ξενοκώστας, ο Δήμαρχος Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Θοδωρής Δούνιας.

60o Ράλλυ Αιγαίου: η αναχώρηση για την Ίο

Στο τέλος της εκδήλωσης και μετά την διπλή βράβευση του πληρώματος του σκάφους «Optimum S – Samos Steamship» για την πρωτιά στην 1η ιστιοδρομία Βουλιαγμένη-Σύρος, αλλά και για την κατάκτηση του Line Honours, ( πρώτου σκάφους που πέρασε την γραμμή τερματισμού στην Ερμούπολη ) το οποίο και αθλοθέτηση η ONEX Group, ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης μαζί με τον Πρόεδρο & Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ONEX Πάνο Ξενοκώστα, τον Εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της Olympic Marine, Γιώργο Προκοπίου και τον Δημήτρη Ζαρογιάννη, Marine Global KAM της Jotun Hellas, χορηγού για 8 συνεχόμενη χρονιά του αγώνα, έκοψαν την τούρτα των εξηκοστών γενεθλίων του Ράλλυ Αιγαίου.

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Α. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά FRESH LINE καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών. Προμηθευτές είναι το Φυσικό νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, και τα ιστιοπλοϊκά παπούτσια CHICAGO.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x