Business and sports

Εκτίναξη κερδών για την Γιουβέντους

Για το οικονομικο έτος που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2012, χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, η Γιουβέντους σημείωσε ζημιά που έφθασε τα 48,7 εκατομμύρια ευρώ.

Υψηλές ζημίες αλλά έπεσαν σχεδόν στο μισό, σε σχέση με εκείνες της προηγούμενης περιόδου που είχαν φτάσει τα 95,4 εκατομμύρια.

Αυτή η οικονομική πρόοδος σημειώθηκε λόγω της λειτουργίας του νέου γηπέδου της «μεγάλης Κυρίας» από την περίοδο 2011/12, χωρητικότητας 40 χιλ. θεατών.

Το νέο γήπεδο οδήγησε στην αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 24,2% και έφθασαν τα 213,8 εκατ. €. Τα έσοδα από τα εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 20,3 εκατ.€ ενώ τα έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις ανέβηκαν κατά 10,2 εκατ.€.

Εν τω μεταξύ, στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας περιόδου 2012/13 που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο η ομάδα του Τορίνου παρουσίασε κέρδη 11,3 εκατ.€ καθώς το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα έφτασαν τα 149 εκατ.€ σημειώνοντας μία αύξηση 74,9% συγκρινόμενα με εκείνα της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Από αυτό το ποσό τα 42.8 εκατ. € προέρχονται από την συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά οι άνθρωποι της Γιούβε, εκτιμούν ότι στο τέλος της χρονιάς, η ομάδα θα παρουσιάσει ζημιές, γεγονός που οφείλεται στο υψηλό κόστος που είχε η ανανέωση της ομάδας.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x