Γενικά

Αναχώρησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Αλγερίου η Εθνική σπάθης γυναικών

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι προ των πυλών και η Εθνική ομάδα βρίσκεται ήδη στο Αλγέρι, ενόψει των ατομικών, αλλά και των ομαδικών.

Όλα τα κορυφαία ονόματα του κόσμου στη σπάθη ανδρών και γυναικών θα βρίσκονται 9-12 Νοεμβρίου στο Αλγέρι για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ), Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) και Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) τόσο στο ατομικό τουρνουά (9-11/11), όσο και στο ομαδικό τουρνουά (12/11).

Την αρχή θα κάνουν οι Παΐζη και Μπένου στο προκριματικό ταμπλό την Πέμπτη. Στόχος των δύο αθλητριών είναι να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό των «64», κάτι που μπορούν να καταφέρουν με δύο τρόπους είτε να βρεθούν στις 16 καλύτερες της φάσης των πουλ στο προκριματικό ταμπλό, είτε να σημειώσουν δύο διαδοχικές νίκες στη φάση των «νοκ άουτ» του προκριματικού ταμπλό.

Η Γκουντούρα κι η Γεωργιάδου, λόγω των θέσεων που καταλαμβάνουν στην παγκόσμια κατάταξη, έχουν εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των «64» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Οι δύο ξιφομάχοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του κόσμου και στόχος τους στο Αλγέρι είναι να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς, ώστε να βρεθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Αυτή τη στιγμή η Γκουντούρα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης με 214 βαθμούς και στο Νο3 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης (μετρούν οι διοργανώσεις μετά από την 01/04/2023) με 132 βαθμούς.

Η Γεωργιάδου, από την άλλη, βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης με 209 βαθμούς και στο Νο6 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης με 86 βαθμούς.

Το ερχόμενο Σάββατο δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή στο ατομικό της σπάθης ανδρών, ενώ την ερχόμενη Κυριακή η ελληνική τετράδα των γυναικών θα δώσει τη μάχη της στο ομαδικό με αρχικό στόχο την είσοδο στην οκτάδα.

Το ομαδικό της σπάθης βρίσκεται στο Νο12 του κόσμου με 184 βαθμούς (όσους έχει κι η Γερμανία στο Νο11) και στο Νο12 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης με 101 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x