Γενικά

Με το …ένα πόδι στον τελικό του Europe Cup η Μπογκόρια του Γκιώνη

Ευρεία νίκη μέσα στη Γαλλία διευκόλυνε το έργο της πολωνικής Μπογκόρια για την πρόκριση στον τελικό του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών.

Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη ήταν ξεκάθαρα ανώτερη στον εκτός έδρας πρώτο ημιτελικό με την Ποντουάζ Σερζί και με επικράτηση 3-0 σετ έγινε μεγάλο φαβορί για την είσοδο στον τελικό του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών.

Στο μοναδικό του ατομικό ματς υπερείχε εμφανώς κι ο Έλληνας άσος του αντιπάλου του και, συμβάλλοντας στην πολύτιμη ομαδική νίκη, είναι πολύ κοντά στον τρίτο του ευρωπαϊκό τελικό σε διασυλλογικό επίπεδο, τον δεύτερο στον συγκεκριμένο θεσμό.

Ο καθοριστικός δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται στην έδρα της Μπογκόρια Γκρότζισκ την Παρασκευή στις 19:00 Ελλάδας. Εφόσον ο Γκιώνης κι οι συμπαίκτες του αξιοποιήσουν το σοβαρό πλεονέκτημα και «σφραγίσουν» την πρόκριση, τότε στον διπλό τελικό τούς περιμένει μία άλλη ομάδα από την Πολωνία, η Ντζιάλντοβο.

Για την πρώτη αναμέτρηση στη Γαλλία πρέπει να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν παρατάχθηκε πλήρης. Αυτές τις ημέρες γίνονται δύο διεθνή τουρνουά, στην Κορέα και την Τσεχία κι ειδικά η Ποντουάζ στερήθηκε και τους τρεις τοπ αθλητές της: Τον Κορεάτη Λιμ Γιονγχούν, τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας και τον Αλγερινό Μεχντί Μπουλουσά. Είναι αθλητές που την ενίσχυσαν στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τον Γάλλο Φλάβιο Μουριέ), εκεί όπου η Ποντουάζ πήρε με 2 νίκες και 2 ήττες τη δεύτερη θέση στο πρώτο γκρουπ και το δικαίωμα να συνεχίσει στο τελικό στάδιο του Europe Cup.

Το γαλλικό κλαμπ αγωνίστηκε με τον νεαρό Δομινικανό Καμπρέρα και τους Γάλλους Ντανί και Λαρός.

Η Μπογκόρια δεν είχε στη σύνθεσή της τους βασικούς Πολωνούς Μάρεκ Μπαντόφσκι και Μίλος Ρετζίμσκι. Στηρίχτηκε, ωστόσο, ξανά στον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια και, μαζί με την παρουσία του Γκιώνη, είχε τις πιθανότητες με το μέρος της, όπως κι αποδείχτηκε.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο 19χρονος Πολωνός Μίκαλ Γκάβλας και στο ροτέισον των αθλητών η ομάδα έδειξε τόσο καλά προετοιμασμένη, που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική από την αρχή κι έχασε μόλις ένα επί μέρους σετ.

Το πολωνικό κλαμπ είχε αρχίσει, επίσης, από την κορυφαία διοργάνωση τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία κι είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στο δεύτερο γκρουπ.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ποντουάζ-Μπογκόρια 0-3:
Ραφαέλ Καμπρέρα-Τζιν Τακούγια 1-3 (9-11, 6-11, 11-8, 6-11)
Ντάνι Λο-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (7-11, 4-11, 7-11)
Τόμας Λαρός-Μίκαλ Γκάβλας 0-3 (4-11, 9-11, 7-11)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x