Γιώργος Ζαχαριάδης

Προσοχή παικτάκια, ρίχνει και μπουκέτα!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον σεβασμό που πρέπει να αποπνέει ο Χουμπ Στέφενς στις τάξεις των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Χρησιμοποιώ το e-mail του φίλου αναγνώστη Κώστα από την Ολλανδία, ο οποίος είναι ΠΑΟΚτσής νεότερης γενιάς και νοοτροπίας, όπως εννοούμε όλους τους που έχουν ανοίξει τον εγκέφαλό τους.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Περισσότερο σε… φίλαθλο φέρνει ο Κώστας που βρίσκει την επιλογή Στέφενς, ως εξαιρετική περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, με βάση όσα του είπαν στη δεύτερη πατρίδα του.

Αναφέρει λοιπόν, «Έχω ρωτήσει τους Ολλανδούς που γνωρίζω (δεδομένου ότι κατοικούμε -κι αυτοί κι εμείς- στην ευρύτερη περιοχή του Limburg) τα σχετικά με τον Huub και μου έχουν πει:

-η περιοχή που μεγάλωσε είναι κοντά στο Σίταρντ και κατοικείτο από φάρες/φυλές λίγο περίεργες. Στα σπίτια έβρισκες ότι είδους εμπόριο μπορείς να φανταστείς μαζί με λίγα πιστόλια κλπ. Τα οικήματα αυτά έχουν κατεδαφιστεί πλέον. Κυκλοφορούν κι άλλες ιστορίες από ηλικιωμένους/ες Ολλανδούς αλλά...

-τον σέβονται όλοι ως ικανό προπονητή και πολύ πειθαρχικό. Όποιος του πάει κόντρα θα έχει πρόβλημα, πείτε στα παικτάκια που έχουμε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα λένε μία ιστορία, ότι όταν ανέβηκαν οι τόνοι σε μία προπόνηση της Αϊντχοβεν, μπουκέτωσε έναν ποδοσφαιριστή και τον πέταξε κάτω. Δεν είναι από τους τύπους που μασάνε και που δέχονται να τους την πούνε (βλέπε και καταγωγή).

Κι εγώ τους απάντησα ότι τέτοιον χρειαζόμαστε γιατί: “Θέλει να ‘σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα”
Φιλικά

Κώστας»


Προφανώς δεν θα σέβονται τον Στέφενς επειδή επιβάλλεται χρησιμοποιώντας τις μπουνιές του.

Προφανώς δεν θα πάρουν και πολύ στα σοβαρά το… μύθο του τσαμπουκά, που τον συνοδεύει από τη θητεία του στην Αϊντχόφεν ή τον καυγά του με κάποιον από τους βοηθούς του, σε άλλη θητεία του, στη Γερμανία.

Υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να τον σεβαστούν και να ακούσουν τις συμβουλές τους.

Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την παιδεία των ποδοσφαιριστών, χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αναστηθεί και να δημιουργήσει ανταγωνιστικό σύνολο.

Μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι τέτοιο, υψηλά καταρτισμένοι, αλλά, είναι μάλλον λίγοι. Λίγοι για να ηγηθούν και λίγοι για να συμπληρώσουν ομάδα πρωταθλητισμού.

Και εδώ βέβαια θα ανοίξουμε το φάκελο μεταγραφές και το πόσο χρήσιμες είναι κυρίως στον Στέφενς για να δουλέψει ως… Στέφενς.

Από τον Ολλανδό, οι ΠΑΟΚτσήδες ζητούν άμεσα αποτελέσματα.

Προηγουμένως, ζητούν μεταγραφές υψηλού επιπέδου, διότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτές θα βοηθήσουν για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας.

Αν αληθεύουν αυτά περί των μεταγραφών Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα εκατομμύρια που δόθηκαν για τον Στέφενς είναι πολύ λίγο. Διότι τρεις μεταγραφές από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα στοιχίσουν ίσως το μισό από τα 15-16 εκατομμύρια του μπάτζετ. Εκεί συζητείται να φτάσει το μπάτζετ του ΠΑΟΚ και αυτό είναι μια καλή βάση για να μειωθούν οι πιθανότητες λανθασμένων επιλογών.

Κάτι άρχισε να κινείται πλέον στον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να προσεγγίσει τον Ολυμπιακό. Όχι με λόγια, αλλά, με πράξεις και ξοδεύοντας αρκετά χρήματα.

Δεν θα εξασφαλίσουν τίτλους και διακρίσεις. Ωστόσο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο Σαββίδης και μάλλον ξεκίνησε με πολλές δυνάμεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x