Γιώργος Ζαχαριάδης

Στου Τζαβέλλα το κεφάλι…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Τζαβέλλα και τον ΠΑΟΚ που… χάνει με την εσωστρέφεια του και τις αποφάσεις που ΔΕΝ λαμβάνει εγκαίρως.

Αν τα κριτήρια της αποπομπής του Τζαβέλλα περιορίζονται στην προτίμηση του διεθνούς αμυντικού στα social media ή στο λάθος μαρκάρισμα στην Τρίπολη, προφανώς συζητούμε για αηδίες. Ακόμη κι ως αφορμή δεν στηρίζουν τον αποκλεισμό του από την ομάδα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Λάθη έχουν γίνει πολλά και πολύ χειρότερα από τους συμπαίκτες του κι όπως λέει ο προπονητής, «δίνουμε ασίστ στον αντίπαλο». Για τους ποδοσφαιριστές που… δίνουν ασίστ δεν υπήρξαν ανάλογες κυρώσεις- συμπεριφορές.

Στην ουσία, όλα όσα συμβαίνουν, στη φαγωμάρα του προπονητή που δεν έπαψε να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποτελεσμάτων και των απογοητευτικών εμφανίσεων (χωρίς να εξηγεί με ποιον ακριβώς τρόπο…) και στον ποδοσφαιριστή που φταίει σχεδόν για όλα (μαζί με τον Σπυρόπουλο), δεν εκθέτουν περισσότερο τα ίδια τα πρόσωπα, όσο εκθέτουν τον ΠΑΟΚ.

Αν το θέμα δεν έχει περιοριστεί και δεν έχει προκαλέσει ζημιά μεγαλύτερης έκτασης, καλό είναι να μην συζητούμε για το αν… χάθηκαν τα αποδυτήρια κι άλλα τέτοια.

Και δεν πρέπει να ξεχνούμε ούτε ότι, στην ουσία, ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει ομάδα πρωταθλητισμού και, από την άλλη, έχει χάσει το δρόμο για δύο στόχους, το κύπελλο και την Ευρώπη.

Όλα αυτά μετρούν.

Για τον Γιώργο τον Τζαβέλλα, που σε άλλες περιπτώσεις παρεξηγήθηκε επειδή δεν έλειψαν οι τσαμπουκάδες από το… ρεπερτόριό του ή επειδή ενοχλεί που έχει κάτι να πει, μέσω των socialmedia, θα είναι προτιμότερο να τον κρίνουμε για όσα γνωρίζουμε, όχι για το αν τα μάθαμε λίγο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή γιατί δεν συμφωνούμε το timing των αποκαλύψεών του.

Θα είναι δίκαιο να λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα αναφέρει και να μην τα ξεχάσουμε όταν θα κάνουμε τη σούμα και θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Όπως, φαίνεται, έχει το θάρρος της γνώμης του, δεν είναι… μουγγός ούτε τον ενοχλούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για να ξινίσει τη μούρη του.

Στο δια ταύτα, αν δεν έχετε να πείτε κάτι, να απαντήσετε, διοίκηση και προπονητής, που σας χαρακτηρίζει ψεύτες, όλοι εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε σε όσα αναφέρει και να χαρακτηρίσουμε ένοχη τη σιωπή σας.

Για άλλη μια φορά, πάντως, αυτή η εσωστρέφεια της διοίκησης, που δεν έχει διαχειριστεί ούτε στο ελάχιστο τις κρίσεις στο εσωτερικό της ομάδας, δεν αποφασίζει και δεν παίρνει μέτρα πριν (προληπτικά) ή μετά (κυρώσεις βάσει κανονισμού), αποδεικνύει πόσο ευάλωτος είναι ο ΠΑΟΚ, ειδικά σε μέρες που πρέπει και επιβάλλεται να είναι δυνατός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x