Games

Τα Lemmings επέστρεψαν στο PS Vita

Το 1991, η εποχή των 16-bit Η/Υ βρισκόταν στο απόγειό της. Τα νέα παιχνίδια για Amiga και Atari SΤ ανταγωνίζονταν το ένα το άλλο για το πιο θα μείνει πιο ψηλά στα charts όλων των εποχών.

Κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή της μια νέα ιδέα, η οποία δεν ήρθε απλά για να γίνει μόδα και να ξεχαστεί γρήγορα, αλλά χάραξε την μετέπειτα πορεία δεκάδων χιλιάδων gamers παγκοσμίως. Η ιδέα αυτή άκουγε στο όνομα Lemmings, κάτι ανθρωπόμορφα πλασματάκια, με μπλε στολές και πράσινα μαλλιά, τα οποία όπως και τα πραγματικά Lemmings (μικροσκοπικά ζωάκια) έχουν την τάση να ελκύονται άθελά τους από παγίδες που τα οδηγούν στο θάνατο.

Lemmings Touch Image 01 Περισσότερα από 20 χρόνια μετά, έπειτα και από το κλείσιμο της θρυλικής Psygnosis, η οποία είχε κυκλοφορήσει το πρώτο παιχνίδι του franchise, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας το Lemmings Τouch, τη νεότερη και πλέον σύγχρονη έκδοση του παιχνιδιού, η οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά για το PS Vita και φιλοδοξεί να μας βυθίσει στα puzzle που προσφέρει μέσα από τα 100 θεματικά επίπεδα που περιέχει. Καταρχάς από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κάποιος ότι το παιχνίδι εκμεταλλεύεται τα touch controls του συστήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος και δείτε ένα σχετικό video εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x