Γιώργος Ζαχαριάδης

Θα λέγατε τα ίδια, θα κάνατε και εσείς γιορτές κ. Λουτσέσκου;

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη φιέστα που ΔΕΝ έκανε ο ΠΑΟΚ, για την κασέτα του Λουτσέσκου, για το DNA που δεν αλλάζει εύκολα και λειτουργεί με οδηγό το συμφέρον.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αγαπητέ κύριε Λουτσέσκου,

Εσείς που φωνάζετε για την ηθική του ποδόσφαιρου, για την κλοπή του αιώνα και για το πρωτάθλημα που σας πήρε μέσα από χέρια η ΑΕΚ, χωρίς να τον έχει κερδίσει στο χορτάρι, σας παρακαλώ θα μου απαντήσετε στο εξής:

Αν η ομάδα σας βρισκόταν στη θέση της ΑΕΚ, τι διαφορετικό θα κάνατε σήμερα, παίζοντας κόντρα στην Ξάνθη (για παράδειγμα) όπου με έναν βαθμό θα κατακτούσατε τον τίτλο; Όχι επειδή τα καταφέρατε με βαθμούς που προέκυψαν από καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αλλά επειδή τα δικαστήρια απένειμαν όποια δικαιοσύνη διαθέτουν και σε όποια οδηγούν οι Κομίνηδες και οι Αρετόπουλοι.

Πάρτε, λοιπόν, τη θέση της ΑΕΚ και απαντήστε με ειλικρίνεια, αν θα επιστρέφατε τους βαθμούς σε αυτούς που σας τους χαρίζουν και σε ένδειξη εντιμότητας, θα αποχωρούσατε από την πρώτη θέση, που δεν την κερδίσατε επειδή η ομάδα σας ήταν καλύτερη ή πιο τυχεροί στο γήπεδο.

Δεν θα είχατε την… προσωπική σας βαθμολογία που σας τοποθετεί στην κορυφή, αλλά τη βαθμολογία που σας τοποθετεί στη δεύτερη θέση, όπως ίσως θα μπορούσε να βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ, αν δεν συνέβαιναν πράματα και θάματα…

Να σας πω κάτι: Μην μπαίνετε στον κόπο να απαντήσετε. Πιστεύω ότι τα ίδια θα κάνατε και πιο… εντυπωσιακά. Φιέστες με Λευκό Πύργο, πορείες, μεγάλα λόγια για το μέλλον, Σαββίδης και Τσάμπιονς Λιγκ, Λουτσέσκου μέχρι να γεράσει τα εγγόνια του και άλλα πολλά.

Και όπως λένε στην ΑΕΚ, το κέρδισαν δίκαια το πρωτάθλημα, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ξεχνούν ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το τέλειωσαν στα αποδυτήρια και επειδή υπάρχει μνήμη και δικαιοσύνη του… «όπως μας βολεύει», στρογγυλοκαθίσαμε στην κορυφή και οι άλλοι να κουρεύονται.

Όχι πως δεν έκαναν στον ΠΑΟΚ τα λάθη τους ή δεν έδωσαν λαβές για να φτάσει η ΑΕΚ αναίμακτα στην κορυφή. Τα έχουμε πει για τους ερασιτεχνισμούς των κορυφαίων στελεχών του.

Δεν χρειάζεται να απαντήσετε κύριε Λουτσέσκου. Κρατήστε τον ίδιο σκοπό, με την κασέτα που «φωνάζει» για την κλοπή του τίτλου σας. Θα απαντήσουν οι πράξεις σας:

Μήπως δεν θυμάμαι καλά; Παραδεχθήκατε ένα από τα δυο-τρία οφσάιντ γκολ που σημείωσε η ομάδα σας; Όχι. Θα μπορούσατε να το κάνετε και να μην πετάτε αετό και εσείς και οι συνεργάτες σας επικοινωνιολόγοι και παρατρεχάμενοι. Θα το εκτιμούσαμε όλοι μας ως ένδειξη ειλικρίνειας, απόλυτης τιμιότητας και ποδοσφαιρικής ηθικής.

Να μη φτάσουμε στον περσινό τελικό και το γκολ που έκρινε τον Κυπελλούχο, το οποίο, φυσικά, ήταν οφσάιντ, αλλά στη Θεσσαλονίκη του ΠΑΟΚ σχεδόν απαγορεύτηκε η αναφορά σε οτιδήποτε αντίθετο. Και ο Ιβαν, φυσικά, το γιόρτασε το Κύπελλο, το πήρε σπίτι του, το αγαπάει πολύ. Αυτό δεν αφορά τον Λουτσέσκου, αλλά προφανώς έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ που δεν είναι τελικά διαφορετικός από τους… άλλους. Ή δεν μας πείθει ότι μπορεί να γίνει.

Θα ήταν, λοιπόν, διαφορετικά τα πράγματα αν στη θέση της ΑΕΚ ήταν ο ΠΑΟΚ; Που, για μένα, και για όποιον δεν είναι φανατισμένος, αλλά, απλά ποδοσφαιρικός, δεν σημαίνει τίποτε απολύτως η φιέστα τίτλου και αυτό το πρωτάθλημα είναι σαν να μην έχει πρωταθλητή.

Ενδεχομένως στην προσπάθεια για να αλλάξουμε πράγματα, που είναι ριζωμένα πολλά χρόνια στο DNA μας, να χρειαστεί να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα από όλους και όχι να είμαστε μόνιμα απροετοίμαστοι και χωρίς πλάνο.

Όπως, άλλωστε, άνευ πλάνου και με διάφορους συνδυασμούς που δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν αν δεν παίξουν εξαιρετικά μέτριοι ποδοσφαιριστές, ήταν όλο αυτό που έστησε στην αρχή απέναντι στην Ξάνθη και τα χρειάστηκε. Επειδή υπήρχε κακός ΠΑΟΚ με δυσλειτουργία στο κέντρο και λίγα πράγματα στην άμυνα που έκανε μοιραία λάθη. Έτσι το είδε ο Λουτσέσκου και η ομάδα του βραχυκύκλωσε.

Μπήκε ο Μπίσεσβαρ, για να στρώσει και πάλι μια θολή κατάσταση και ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που θα έπρεπε να είχε κατακτήσει από νωρίς, χωρίς περιπέτειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x