Επικαιρότητα

Τι ξέρουμε για τον ισλαμιστή τρομοκράτη της Κωνσταντινούπολης

Ο άνδρας είναι γύρω στα 25 από το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν, και θα μπορούσε να είναι μέλος του ίδιου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους

Aπό την Κεντρική Ασία φέρεται να είναι ο ισλαμιστής τρομοκράτης που αιματοκύλησε την ντισκοτέκ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Haberturk», ο άνδρας είναι γύρω στα 25 από το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν, και θα μπορούσε να είναι μέλος του ίδιου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που εξαπέλυσε την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 28 Ιουλίου 2016 σκοτώνοντας συνολικά 45 άτομα.

Oι αρχές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι από την επαρχία Xinjiang στην ανατολική Κίνα.

Στο μεταξύ, λεπτομέρειες για το πώς ο ισλαμιστής τρομοκράτης επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ισλαμιστής τρομοκράτης πήρε ένα ταξί από την περιοχή Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης και πάρκαρε το αυτοκίνητο πριν την ντισκοτέκ επειδή είχε αρκετή κίνηση στο δρόμο. Στη συνέχεια περπάτησε τέσσερα λεπτά έως την είσοδο της ντισκοτέκ.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το βίντεο, ο άνδρας ήταν καλά εκπαιδευμένος για να χρησιμοποιεί το όπλο. Φορούσε πράσινο πουκάμισο, σκούρο παντελόνι και μαύρες μπότες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης όπλισε συνολικά έξι φορές. Με 180 σφαίρες προκάλεσε την αιματοχυσία στη ντισκοτέκ.

Μόλις μπήκε στο κτίριο, πήγε στον επάνω όροφο κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως την ώρα που οι θαμώνες γλεντούσαν. Μετά κατέβηκε τις σκάλες και συνέχισε να σκοτώνει όποιον έβρισκε μπροστά του. Σύμφωνα με μάρτυρες, πυροβόλησε στο κεφάλι ανθρώπους που κείτονταν στο έδαφος.

Η επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στην κουζίνα του «Reina». Εκεί έμεινε 13 λεπτά, άλλαξε ρούχα, άφησε το παλτό του και κατάφερε να διαφύγει εν μέσω πανικού...

Προτού εγκαταλείψει τον τόπο της τραγωδίας, καθάρισε το όπλο του. Στη συνέχεια πήρε ένα ταξί και, σύμφωνα όμως με τα όσα δήλωσε ο οδηγός, ο άνδρας του είπε πως δεν είχε χρήματα για να τον πληρώσει.

Οι τουρκικές αρχές βρήκαν συνολικά 500 τουρκικές λίρες στο παλτό του που είχε αφήσει στη ντισκοτέκ και τώρα η αστυνομία ερευνά αν φορούσε δύο παλτά όταν μπήκε στο κλαμπ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x