Γιώργος Ζαχαριάδης

Το καλοκαίρι του… επαναστάτη ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ, πιο κρίσιμες κι από την αποχή στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Πιο σημαντικό από αυτό που προσπαθεί να στήσει ο ΠΑΟΚ, με τον Λούμπος Μίχελ να έχει όλη την ευθύνη, για παίκτες και νέο προπονητή, είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως θα λειτουργήσει την επόμενη σεζόν και για όλες τις σεζόν από εδώ και πέρα.

Το ότι ο πρώην διαιτητής, πρώην διευθυντής στη Σαχτάρ κι όποια άλλη ιδιότητα είχε πριν φτάσει στην Τούμπα, επιλέγει και έχει βρει ενδεχομένως τον επόμενο προπονητή, χωρίς ίσως να είναι πιο κατάλληλος από τους προκατόχους του, δεν με φοβίζει.

Οι περγαμηνές ίσως να μην του λείπουν, ίσως μάλιστα να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τον Άρνεσεν και τον Τσιστιακόφ με δεδομένο ότι κινείται μέσα σε λογικά χρονικά περιθώρια και όχι με τη ψυχή στο στόμα, ε, όλο αυτό, μου φαίνεται ανούσιο.

Ούτε που με ενδιαφέρει τελικά κατά πόσο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ο Μάτος και ο άλλος που έρχεται από τη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας κι ο Τζαβέλλας που θα μείνει μαζί με τον Τζιόλη για να φτιάξουν κάτι καινούργιο.

Την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι μας: Τίποτε δεν αλλάζει με αυτούς τους παίκτες γιατί δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν ήδη στην ομάδα.

Αυτό το γνωρίζουν ακόμη κι αυτοί που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο ή δεν έχουν καμία επαφή με το ποδόσφαιρο.

Το αξιολογούν όταν διαπιστώνουν ότι πρόκειται για παίκτες μικρότερης κλάσης από αυτούς στους οποίους στοχεύουν ή ήδη διαθέτουν οι αντίπαλοι.

Πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι πόσο θα αλλάξει το σκηνικό κι αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα, εφόσον μάλιστα δεν είναι βέβαιο ότι θα διαφοροποιηθούν οι όροι του παιχνιδιού.

Αν δηλαδή συνηγορήσει σε μια σεζόν όπου τα χαρτιά είναι σημαδεμένα και θα χαθεί στο… βάθος, σε απόσταση 30 βαθμών από τον πρώτο, όχι μόνο γιατί δεν θα διαθέτει ομάδα, που αυτό είναι το ίδιο μόνιμη κατάσταση, τότε ποιος ο λόγος για μανιφέστα και διακηρύξεις, για επαναστάσεις και αποχή από το κύπελλο;

Φτάνει η ώρα για τις πραγματικά κρίσιμες αποφάσεις. Αυτές είναι οι ιστορικές αποφάσεις. Το να μην κατέβει στον ημιτελικό, στο Καραϊσκάκης, ήταν μια… προπόνηση.

Τώρα να δούμε, ποιος έχει πραγματικά καρδιά και κουράγια να φτάσει μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x