Γενικά

Τρεις Έλληνες στο Arnold Sports Festival!

Δημήτρης Ράλλης, Κώστας Αλεξόπουλος και Χαράλαμπος Κουντούρης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Arnold Sports Festival που θα διεξαχθεί από 28/2 έως 3/3 του προσεχούς έτους στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Νέες μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό powerlifting. Οι Δημήτρης Ράλλης, Κώστας Αλεξόπουλος και Χαράλαμπος Κουντούρης κατάφεραν και έπιασαν τα -υψηλά ομολογουμένως- όρια και εξασφάλισαν τη συμμετοχής τους στο μεγάλο αυτό event, το οποίο αποτελεί δημιούργημα του Arnold Schwarzenegger και περιλαμβάνει αγωνίσματα bodybuildig, strongman, powerlifting, bikini contest κ.α.

Η πρόκριση για τους τρεις Έλληνες ήρθε μέσω της Πανελλήνιας Λίγκας που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου με απόλυτη επιτυχία το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου στο Crossfit Comradery στον Ταύρο, υπό την αιγίδα των διεθνών ομοσπονδιών GPA/IPO και RPS. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περίπου 150 αθλητές από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος και ορισμένες επιδόσεις ήταν παραπάνω από εντυπωσιακές, καθώς καταρρίφθηκαν αρκετά παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια ρεκόρ!

Ο Δημήτρης Ράλλης στην κατηγορία open 110 κιλών με 325κ. squat, 180κ. bench press και 370κ. deadlift και παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, έπιασε εύκολα το όριο με 875 κιλά στο σύνολο. Ο Κερκυραίος υπεραθλητής που έχει πάρει το προσωνύμιο ο Έλληνας Schwarzenegger και ο κορυφαίος deadlifter στην Ελλάδα αναμένεται να εντυπωσιάσει και πάλι τους Αμερικανούς, μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στο Mr Olympia τον Σεπτέμβριο με 385κ. deadlift.

Ηρωικός ήταν ο Κώστας Αλεξόπουλος. Ο 50χρονος αθλητής με τις αξιοζήλευτες επιδόσεις πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του στο powerlifting (master 100k.) με επίδοση 740κ. κυριολεκτικά κουτσαίνοντας, λόγω ενός προβλήματος που έχει εδώ και τέσσερις μήνες στο γόνατο. Σημείωσε 270κ. squat, 210κ. bench press και 260κ. deadlift. Αν ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, θα αφήσει τους διοργανωτές του Arnold Sports Festival με το στόμα ανοικτό.

Συγκινητικός ήταν ο Μπάμπης Κουντούρης στην open 125κ. που εξασφάλισε την πρόκριση κυριολεκτικά στην τελευταία προσπάθεια. Με τα 307,5κ. deadlift που πέτυχε, έφτασε τα 795κ. στο σύνολο και τσέκαρε το εισιτήριο για το Οχάιο! Σημείωσε επίσης 285κ. squat και 202,5κ. bench press!

Από κει και πέρα ξεχώρισε ο Ροβέρτος Παπαναστασίου στην κατηγορία Junior 75κ. Ο 22χρονος αθλητής της ΑΕΚ διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ single deadlift, βελτιώνοντάς το κατά 30 κιλά (!). Σήκωσε 305 κιλά εν μέσω αποθέωσης και έτρεξε αμέσως να αγκαλιάσει τη μητέρα του που παρακολουθούσε βουρκωμένη.

Άλλη μία μεγάλη επίδοση για τη Βάσια Μαρονικολάκη στις γυναίκες (open 60k.). Η μεγάλη αθλήτρια από την Κρήτη ανακηρύχθηκε Mrs Powerlifter με 455κ. στο σύνολο και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κίνηση deadlift με 180κ! Ακολούθησε η Μαίρη Τσίμπη (open & master 56k.) με 347,5κ. και η Edo Judith (open 60k.) με 325κ.

Σαρωτικός ο Τάσος Μαυρομιχάλης για άλλη μια φορά. Επέλεξε να αγωνισθεί με εξοπλισμό (SPLY open 100κ.), καθώς σκοπεύει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Mr Olympia του 2019 και σημείωσε 330κ. squat και 320κ. deadlift, ενώ σήκωσε 160κ. bench press στην κατηγορία RAW.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος στην άρση βαρών Πάρης Μητρόπουλος (open 100k.) σήκωσε 280κ. squat. Τρομακτικές επιδόσεις από τον Παναγιώτη Περεντή στην κατηγορία open 90 κιλών, καθώς πέτυχε στο σύνολο 742,5 κιλά και είχε διαδοχικά 267,5κ. squat, 155k. Bench press και –κρατηθείτε- 320κ. deadlift! Πολύ καλός και ο Παναγιώτης Καρυώτης στην ίδια κατηγορία με 255κ. squat και 180κ. bench press, στην επιστροφή του στις υψηλές επιδόσεις μετά από πολύ καιρό λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Μεγάλες επιδόσεις και από τον Παναγιώτη Παυλίδη (open 110k.) που σημείωσε 300κ. squat (χωρίς ζώνη παρακαλώ), 170κ. bench press και 290κ. deadlift. Σ’ αυτή την κατηγορία την πρώτη θέση στις πιέσεις πάγκου πήρε ο Κυριάκος Σαράντου με επίδοση 215κ. Επίσης, συγκίνησε με την προσπάθειά του Χάρης Χαραλαμπάκης (open 100k.) που τραυματίστηκε πριν αρχίσει τις προσπάθειές του και παρ’ όλ’ αυτά κατάφερε να πετύχει 620κ. στο σύνολο. Ένας εξαιρετικός αθλητής με ήθος και ευγένεια.

Στις κατηγορίες master κέρδισαν τις εντυπώσεις ο Κωνσταντίνος Ζιόγκας και ο Πέτρος Αρκουδέας (110κ.) με 627,5 και 590κ. στο σύνολο αντίστοιχα. Ο αθλητής του Κώστα Τρομάρα (Tromaras Sports Club), Γιώργος Περιβολάρης πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 90κ. στην κίνηση deadlift με 245k, ενώ ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στα 110κ. σήκωσε 205κ. στις πιέσεις πάγκου!

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x