Γιώργος Ζαχαριάδης

Τώρα στον ΠΑΟΚ μετρά η ειλικρίνεια

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την αποτυχία με την Γκάραμπγκ, για τη δοκιμασία της Νέας Σμύρνης, τη χαμένη ταυτότητα και για μια ειλικρινή εξήγηση.

Να ρωτήσω κάτι: Για ποιο λόγο δημιουργείται η αίσθηση ότι η Γκαραμπάγκ είναι χειρότερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να καταλάβει θέση πρόκρισης;

Από πού προέκυψε ότι είναι σίγουρη η δεύτερη θέση του ομίλου, με πρώτη την Φιορεντίνα και την έχουν χαρίσει στον ΠΑΟΚ, επειδή είναι… ΠΑΟΚ;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

zahariadis@hotmail.com


Επαγγελματικές νίκες έκανε η Γκαραμπάγκ κι ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε απλώς με την όρεξη, αλλά, με τον προβληματισμό και την ανησυχία που δημιούργησαν οι αντίπαλοι, καθότι ανάγκασαν τον Ίβιτς να ανακατέψει και πάλι την ομάδα του, υπό την πίεση της εξέδρας που δεν επιθυμεί παραπάνω ευκαιρίες σε όσους δεν σκοράρουν (Κλάους και Κάμπος) και θεωρεί καλύτερους όσους… δεν παίζουν. Συνήθως αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες.

Βέβαια, όλα αυτά παραθέτουν σε έναν σχεδιασμό του καλοκαιριού που τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ανούσιος και ανεδαφικός, κακός ψυχρός και ανάποδος, σε ακολουθία μιας χρονιάς που θα πρέπει να συμβούν πολλά θετικά μαζί για να μην γίνει μια από τα ίδια με πολλές προηγούμενες.

Η Ευρώπη είναι ένα κεφάλαιο όσο το συζητά κανείς είναι αμαρτία, καθότι, ακόμη και σήμερα να δοθει η πρόκριση, τιμής ένεκεν, στον ΠΑΟΚ, οι Αζέροι ήταν καλύτεροι και το έδειξαν, καταθέτοντας ταλέντο και αποτελεσματικότητα. Που, στην τελική, αν τυχόν ήταν ακόμη πιο αποτελεσματική, θα είχαμε μεγάλα δράματα.

Πιο μεγάλα θα είναι αν τυχόν δεν βρεθεί ταυτότητα γι αυτή την ομάδα. Αν δεν αποκτήσει ένα δυναμικό χαρακτήρα και απλά κάνει φάσεις για να έχει δουλειά η στατιστική. Για να λέμε ότι είναι πρώτος στις

τελικές και όλο αυτό να δημιουργεί την προσδοκία και την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μας περιμένει, όταν επιτέλους να μπουν τα γκολ.

Δεν υπάρχει εγγύηση για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας που θα υπογράψει αυτό το συμβόλαιο με το γκολ και τη νίκη.

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ της Ευρώπης είναι ανάλογο με το κλίμα του ελληνικού πρωταθλήματος που, στις καθυστερήσεις, και πάλι μετά από μέτρια εικόνα, διατήρησε μια απόσταση αξιοπρέπειας από την κορυφή και δεν απομακρύνθηκε για να… λάβει τέλος η σεμνή τελετή.

Αν στη Νέα Σμύρνη η δοκιμασία λήξει με αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τη συνέχεια, τότε κάποιος θα πρέπει να μιλήσει και να κάνει απολογισμό, να αναπροσαρμόσει οριστικά τα πλάνα της Ελλάδας και της Ευρώπης και να είναι ειλικρινής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x