Γιώργος Ζαχαριάδης

Τώρα το κατάλαβα καλά: Φταίει ο Τζαβέλλας!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ίβιτς, τον ΠΑΟΚ που πρέπει να… κόψει και να ράψει, τον σπουδαίο Μπρκιτς και την κατρακύλα.

Ούτε το λάθος του Μπρκιτς, ούτε και η αποπομπή του Τζαβέλλα οδηγούν τον ΠΑΟΚ στη χειρότερη πορεία του εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως κι από εκείνη την πρώτη χρονιά του Ζαγοράκη, όταν είχε τερματίσει μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Μπορεί να φταίει ο Ίβιτς που δεν λέει να ξυπνήσει την ομάδα η οποία διαθέτει υλικό για να νικήσει τον ΠΑΟ και τις περισσότερες από τις ομάδες που αντιμετώπισε αλλά μένει… ενδέκατος.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

zahariadis@hotmail.com



Μπορεί να φταίει που ο Σέρβος έχει αναστατώσει μια ομάδα επειδή αποφάσισε να φερθεί εγωιστικά, όταν κάποιος αναφέρθηκε στις ικανότητές του και τις αμφισβήτησε. Και ενδεχομένως να μην ήταν ο μοναδικός. Διότι στα αποδυτήρια

είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι λένε ένα σωρό και για τον Ίβιτς και για πολλούς στον ΠΑΟΚ…

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το αφεντικό προσέλαβε και τον Παντελή Κωνσταντινίδη μπας και βάλει μία τάξη…

Όλα αυτά, μην τα ξεχνάτε όταν βλέπετε τον ΠΑΟΚ να τελειώνει το ημίχρονο με μια τελική προσπάθεια και μερικές βόλτες γύρω από την αντίπαλη περιοχή άνευ ουσίας. Υπάρχει ταυτότητα σε αυτή την ομάδα που είχε μια αναλαμπή στη Φλωρεντία (εξ ού και η κοσμοπολίτικη εμφάνιση του Ίβιτς, σε αντίθεση με την αθλητική αμφίεση που προτιμά στα εγχώρια παιχνίδια…)

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη, διότι είδα τον Μπίσεσβαρ να κάνει περιπάτους στη Λεωφόρο, όσο αγωνίστηκε κι αν δεν θέλεις να είσαι υπερβολικός, τον λες και αδιάφορο ή –όπως είπε ο Ίβιτς- να μην θέλει να παίξει: τι γίνεται; Γιατί δεν παίζουν οι παίκτες για την ομάδα; Ποιος δεν τους ενέπνευσε; Αυτός που λέει ότι τώρα με την εκπαραθύρωση του Τζαβέλλα θα είναι όλα καλύτερα; Κι ότι θα είναι καλύτερος ο Κλάους; Τον έπνιγε ο Τζαβέλλας;

Νίκη για πολύ καιρό έχουν να δουν στον ΠΑΟΚ, έχει κατρακυλήσει σε θέσεις που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το καλοκαίρι των 11-12 μεταγραφών και ποιος ξέρει; Πως διορθώνεται η κατάσταση;

Ο ΠΑΟΚ σε κακή κατάσταση.

Και σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη ο άνθρωπος που αποφασίζει από το καλοκαίρι, παρέα με τον τεχνικό διευθυντή. Δεν είναι απ΄ έξω ο Μίχελ. Κι αυτός και φυσικά όποιος τον αναβάθμισε και τον έκανε αρμόδιο για μεταγραφές και επιλογές ποδοσφαιριστών, είναι για να το ξανασκέφτεται και να παίρνει τα μέτρα του. Κακώς ήρθε ο Ιβαν μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Πιο νωρίς και με αποφάσεις θα έπρεπε να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και να μην φύγει πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Είτε ποδοσφαιριστών είτε στελεχών.

Ο Μπρκιτς δεν ήταν ποτέ, ούτε για ένα λεπτό των συμμετοχών του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ένας τερματοφύλακας που κλειδώνει την εστία. Ήταν πάντα επισφαλής και άγγιζε τα επίπεδα της ανοησίας και του παιδαριώδους λάθους.

Το ίδιο και σε Φλωρεντία και στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Δεν είναι τυχαίο ότι δέχθηκε επτά γκολ σε τέσσερις αγώνες.

Θα πρέπει μάλλον να συνηθίσουμε την εικόνα της ομάδας που παρουσιάζεται εδώ και 50 μέρες. Για να αλλάξει είναι θέμα προπονητή, είναι και θέμα επιλογών για την καλύτερη λειτουργία μιας κανονικής ομάδας. Ούτε πειθαρχικά παραπτώματα, ούτε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε ρολόγια σταματημένα, ούτε και ποδοσφαιριστές που στοίχισαν ένα σκασμό λεφτά και αποδίδουν ελάχιστα.

Υ. Γ. Για τον Τζαβέλλα και όσα ΔΕΝ μου αρέσουν από το παιχνίδι του, για τις ποδοσφαιρικές του… αρετές, έχω αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις και δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι ΔΕΝ τον εκτιμώ ως ποδοσφαιριστή.

Αυτό για να μην νομίζετε… άλλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x